Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kapitán Rolinek: Budeme-li bojovat, fanoušci budou stát za námi

Praha - Hokejový útočník Tomáš Rolinek přišel do Sparty až jako poslední velká letní posila, přesto povede pražský tým v extralize jako kapitán. Třiatřicetiletý hráč plnil stejnou roli i v reprezentaci a podílel se na překvapivém titulu na mistrovství světa v roce 2010.

Josef Jandač a Tomáš Rolinek
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Je pravda, že když přijde nový hráč do týmu, tak nějaký čas trvá, než zapadne a zapracuje se mezi kluky. I pro mě to bylo divné, že céčko mám já, ale tak je to nastavené a já udělám vše pro to, abych tým táhl v kabině i na ledě a byl správným lídrem," uvedl Rolinek. To, že by mohl být novým kapitánem Sparty, začal tušit ještě předtím, než s Pražany podepsal smlouvu.

"Mluvil jsem několikrát s trenérem Jandačem a nějaké indicie jsem k tomu měl. Tušil jsem to, ale je pravda, že to nebývá zvykem," řekl Rolinek. Na začátku prosince čeká bývalou oporu Pardubic zvláštní zápas, se Spartou přijede na východ Čech. "Je jedno, jestli tam přijedu jako hráč nebo kapitán. Samozřejmě, že mě to napadlo, jaké to bude. Ale ten zápas je až zadlouho, teď nad tím nepřemýšlím," uvedl Rolinek.

Momentálně bude jeho hlavním cílem získat si na svou stranu fanoušky Sparty. "Určitě to potrvá. Většinou, když je dobrý fanoušek, je taky rozumný a fandí svému týmu. A je mu jedno, kdo v něm hraje. Jestli Pepík nebo Pavel. Když fanoušci uvidí, že my příchozí hráči bojujeme za Spartu a necháme na ledě vše, tak nás potáhnou a budou nám fandit od prvního zápasu," řekl.

Rolinek by měl na začátku sezony nastupovat v útoku společně s Lukášem Pechem a Petrem Kumstátem, kteří do Sparty přišli z Karlových Varů. "Je vidět, že jsou na sebe hodně zvyklí a občas hrají naslepo. Pro mě je to jednodušší, než kdybychom se sešli tři hráči a zvykali si na sebe," dodal Rolinek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparťané na tiskovce představili plány na sezonu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články