Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kanonýr Růžička rozhodl o výhře Třince nad Libercem v prodloužení

Třinec - Třinečtí hokejisté porazili v 7. extraligovém kole Liberec 5:4 v prodloužení a na svém kontě mají 17 bodů. Vítěznou branku utkání, v němž se skóre přelévalo ze strany na stranu, vstřelil Martin Růžička, který se gólově prosadil v každém letošním zápase. Liberecký brankář Ondřej Pavelec si ani ve čtvrtém utkání nepřipsal vítězství.

Úvodní šanci utkání spálil symbolicky exliberecký Klimenta, když z mezikruží netrefil horní růžek hostující branky. Přesto Pavelec čisté konto v Třinci dlouho neudržel. Po rychlých kombinacích Ocelářů skórovali do prázdné branky Hrabal a Polanský. S hostujícím týmem nepříznivý stav neotřásl a následující minuty úvodní třetiny patřily jemu. Střelu Netíka ještě zastavila horní tyč, v další šanci před brankou osamocený Bulíř už ale zamířil přesně k levé tyči. A mohlo být pro domácí hůře, jenže akci druhé formace Liberce gólově nedotáhl Víšek. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy zápasu Třinec - Liberec

I v úvodu prostřední části byli hosté nebezpečnější. Cebákovu střelu z pravého kruhu brankář Hamerlík skvěle vytěsnil, ale o chvíli později už byl na ránu Galamboše do "víka" krátký. Domácí se do tempa nedostali ani v dvojnásobné přesilové hře, v níž největší šanci zahodil kanonýr Růžička. To hosté byli v početní výhodě efektivnější. Netík napřáhl z pravého kruhu a poslal Liberec poprvé v utkání do vedení.

Ale jen nakrátko. Domácím stačilo ve 33. minutě k obratu 23 sekund; nejdříve Pavelce překonal bekhendem kapitán týmu Bonk, na kterého navázal u tyčky číhající Květoň, kde ho střílenou přihrávkou našel Adamský. Oba týmy ale měly v utkání problém udržet vedení, do druhé přestávky srovnal skóre v přesilovce šikovnou tečí Bulíř.

Překlopit vedení na stranu Třince mohl na startu třetí třetiny Růžička, proháčkoval se až do palebné pozice mezi kruhy, ale Pavelec lapačkou zasáhl. Hostující hráči byli od tohoto okamžiku střelecky aktivnější, brankář Hamerlík ale Oceláře podržel i při úniku Urbana a po střele Bulíře, který tím mohl zkompletovat hattrick, mu pomohla tyč. Prodloužení se snažili odmítnout v závěru pro změnu domácí, ale Bonka skvěle vychytal Pavelec, na němž si v poslední minutě ještě vylámali zuby i Růžička s Kloučkem.

Úvod prodloužení byl na velké šance bohaté. Nejdříve neuspěli Liberečtí Bulíř i Netík, po nich se z trestného střílení neprosadil domácí Roth. Oceláři ale nemuseli litovat. Devátou nabídnutou početní výhodu už využili, když Růžička skóroval po akci Bonka do poloodkryté branky.

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 5:4 v prodl. (2:1, 2:3, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Hrabal (Bonk, M. Růžička), 16. Polanský (M. Růžička), 33. Bonk (Varaďa, Klouček), 33. D. Květoň (Adamský, Peterek), 64. M. Růžička (Bonk, Hrabal) - 18. Bulíř (T. Urban, P. Nedvěd), 26. Galamboš (Čakajík), 30. Netík (P. Nedvěd, Cebák), 36. Bulíř (Šmíd, P. Nedvěd). Rozhodčí: Polák, Mikula - Dřínovský, Čech. Vyloučení: 7:9, navíc T. Urban (Liberec) 10 minut. Využití: 1:2. Diváci: 3889.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Lojek, Klouček, Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Rákos - Orsava, Zagrapan (31. Podešva), Hrňa. Trenéři: Turek a Janků.

Liberec: Pavelec - Šmíd, Čakajík, Výtisk, Cebák, Štich, Derner, Holub - Bulíř, P. Nedvěd, T. Urban - Kudrna, Filippi, Víšek - L. Krejčík, Netík, J. Vlach - Špaček, Galamboš, Š. Novotný, od 21. minuty Vantuch. Trenéři: M. Jelínek a Pešán.

Josef Turek (Třinec): "Byl to vyrovnaný zápas. Na Liberci je vidět, že se zvedá, v posledních zápasech boduje, má kvalitní kádr a dobrého brankáře, který je držel. Škoda, že jsme v průběhu druhé třetiny ztratili vedení, ale Liberec tam výborně sehrál přesilové hry. Od poloviny utkání jsme nastavili zase čtvrtý útok, který to trochu rozbouřil, vnesl svěží vítr, otočili jsme rychle skóre. Jen jsme to opět neudrželi. V prodloužení jsme pak měli více štěstí, kdy to po výborné akci Bonka skvěle trefil Martin Růžička."

Marian Jelínek (Liberec): "Když zohledním postavení, v jakém jsme, sílu soupeře a jejich cíle, tak je bod z Třince dobrý. Na druhou stranu mohli jsme dopadnout lépe, Bulíř na začátku prodloužení neproměnil jasnou šanci, nastřelili jsme dvě břevna. Byla to otevřená partie, hrálo se nahoru dolů, padalo hodně branek. Byl to pro diváky pěkný hokej. Nakonec jsme si nepohlídali to, o čem jsme dobře věděli a že si Růžička na tyhle přihrávky sjíždí. Abych to shrnul, jsem pozitivně nespokojený. Protože věříme, že ostatní týmy tady Třinec porazí. Takže je to pro nás plusový bod."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články