Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kanonýr Adamský: Na rvačky tady nejsem

Třinec - Útočník Martin Adamský se svezl na momentální pohodě hokejistů Třince a čistým hattrickem zvýraznil výhru Ocelářů nad Hradcem 6:0. Třiatřicetiletý útočník dal tři góly v jednom soutěžním utkání potřetí. Gólovým přídělem se vyhoupl se šesti góly mezi elitní kanonýry soutěže a v čele interní tabulky se už prostřílel před Zbyňka Irgla. "Vidím to tak, že když se daří celému týmu, pak jde hra i jednotlivcům. To je i tento případ. Od kluků jsem to třikrát parádně dostal přímo pod nos, stačilo to jen trefit," řekl Adamský.

Matrin Adamský
zdroj: ČTK autor: Jarolsav Ožana

Jeho útok s Polanským a Irglem rozcupoval nalomené Východočechy ve druhé polovině utkání. Zatímco důležité vedení Ocelářům získali mladíci, hvězdy z první řady debakl dokonaly a Adamskému na čistý hattrick stačilo jen šestnáct minut.

"Jsem strašně rád, že to není jen o jedné lajně. Tohle dělá sílu týmu. V úvodu dal dva důležité góly Marek Růžička, je fajn, že se ta střelecká potence rozkládá na všechny lajny," řekl Adamský.

Třinec se díky vysoké výhře probojoval do čela soutěže před Litvínov. Excelentně totiž zvládl sérii čtyř domácích zápasů, ze které vytěžil plný počet dvanácti bodů a v nové hale až na derby s Vítkovicemi stoprocentně zvládl všech šest zápasů. "Chtěli jsme teď ty čtyři zápasy vyhrát, ale víte, jak to kolikrát dopadá. Zvládnout tolik zápasů po sobě doma není jednoduché a o to více nás musí těšit, že jsme to dokázali. Pro pohodu v týmu je to velice důležité," řekl Adamský.

Adamský se mohl předvést i jako boxer. Před koncem druhé části ho k bitce vyzýval hostující Kanaďan Valcourt, ale elitní třinecký útočník má na ledě jiné povinnosti a s díky výzvu přenechal spoluhráči Kleslovi. "Valcourt mi tam něco říkal, ale já mu nerozuměl. Já tady na rvačky nejsem," řekl Adamský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články