Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kane se upsal San Jose na sedm let, vydělá si přes miliardu

Obří kontrakt je na světě. Vedení hokejistů San Jose si v NHL pojistilo svou hvězdu na dalších sedm let. Šestadvacetiletý kanonýr Evander Kane si svým podpisem podle tamních médií zajistil celkový příjem 49 milionů dolarů (přibližně 1,1 miliardy korun).

Kluby ovšem částku oficiálně nezveřejnily. Čtyřka draftu z roku 2009 byla do kalifornského klubu vyměněna 26. února z Buffala za jiného forvarda Dannyho O'Regana a volby v draftu. Nyní Kaneovi dobíhá šestiletá smlouva na 31,5 milionu dolarů, kterou podepsal v roce 2012 ještě jako hráč Winnipegu. Nebýt nového kontraktu, mohl se 1. července stát nechráněným volným hráčem.  

"Je hráčem, který umí rozhodovat zápasy. Perfektně zapadá do našeho týmu, v němž jsou mladí a šikovní hokejisti, ale i veteráni v rolích tahounů," uvedl generální manažer klubu Doug Wilson.  

Kane v základní části nasbíral ze 78 zápasů 54 bodů díky 29 gólům a 25 nahrávkám. Hranici 20 gólů tak pokořil potřetí za sebou. Z toho odehrál v dresu Sharks 17 utkání s bilancí devíti zásahů a pěti asistencí. V devíti duelech, v nichž poprvé v kariéře okusil play-off, přidal přes zdravotní problémy s ramenem a kolenem pět bodů (4+1). Celkem má na kontě v 574 kláních základní části 354 bodů (186+168).  

San Jose, s nímž vyjednává o nové smlouvě i český útočník a jedna z hlavních hvězd klubu Tomáš Hertl, dál touží po prvním Stanley Cupu v historii klubu. Po finálové porážce s Pittsburghem před dvěma lety dohráli Sharks loni v play-off už v prvním kole, letos sice na úvod přehráli jasně 4:0 na zápasy Anaheim, pak ale vypadli s finalistou Vegas Golden Knights po výsledku série 2:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články