Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kanadu máme přečtenou, jsme parta bojovníků, tvrdí trenér hokejové osmnáctky Petr

Na cestě ke snu o medaili na mistrovství světa stojí hokejové reprezentaci do osmnácti let ve čtvrtfinále v cestě jeden z největších favoritů. Tým kouče Jakuba Petra chce rychle zapomenout na debakl 1:11 s Ruskem a v pondělí večer překvapit dosud suverénní Kanadu. Přímý přenos utkání Kanada - ČR odvysílá ČT sport a web ctsport.cz v pondělí od 22:00.

"Noc po zápase s Ruskem byla hodně dlouhá... Ale plán je jasný. Dáme si krátký svižný trénink, pár cvičení, pak přijde den, kvůli kterému jsme dělali všechny ty přípravné kempy a trénovali tři měsíce. A kluci to dobře ví. Kanadu máme přečtenou a víme, jak na ně. Chceme medaili, cesta k ní nemůže být lehká, " řekl v on-line rozhovoru s novináři trenér Petr. "Víc k soupeři ale neřeknu, protože oni mají špiony všude," dodal s úsměvem.

A co chce trenér zlepšit? "Nesmíme být tak řídcí, jak jsme byli s Ruskem, to je základ. Zase to musí být těch pět chlapů v obranném pásmu, kteří gólmanovi ulehčí práci. Jsem stoprocentně přesvědčený, že tam každý půjde jako jeden muž, bude tam parta bojovníků, která nedopustí ty střely, jaké dovolila Rusům," zdůraznil Petr.

Sedmačtyřicetiletý kouč je přesvědčený, že drtivá porážka se sbornou nezanechala na týmu žádné stopy, které by ho měly ve čtvrtfinále brzdit. "Myslím, že to už je pryč. Jak se říká - do půlnoci slavit nebo se trápit porážkou, pak už je nový den. V téhle kategorii to platí asi ještě víc než v seniorském hokeji. V tomhle ohledu jsme v pohodě," ujistil Petr.

Útočník Ryšavý: Půjdeme si to uhrát

"Bude důležité, abychom do zápasu dobře vstoupili a měli jsme podobně dobrý nástup jako v utkáních s Američany a Finy. Musíme se k tomu postavit jako v předchozích zápasech, abychom hráli jako tým, ne s tím, že si tam jen jdeme zahrát hokej. Musíme držet při sobě a držet se plánu, s jakým do utkání jdeme," prohlásil útočník Martin Ryšavý.

Výsledky kanadského týmu budí respekt. Zatím ve skupině neztratil ani bod a ze čtyř utkání má skóre 28:5. "Víme, co od Kanaďanů čekat, ale přehnaný respekt určitě nemáme, to by nedopadlo dobře. Věřím, že je reálné ten zápas zvládnout, když k tomu přistoupíme, jak k tomu přistoupit máme. Jsem si jistý, že tenhle tým má sílu, což ukázal i v těch zápasech s Finy a Američany. Nepůjdeme překvapit, půjdeme si ten zápas uhrát," řekl odhodlaně Ryšavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články