Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Kanadský útočník Yellow Horn odchází z Plzně, končí na vlastní žádost

Plzeň – Trápení hokejistů Plzně v letošní extraligové sezoně si kromě trenérské výměny vybírá i hráčské ztráty. Kanadský útočník Colton Yellow Horn, který na západ Čech přišel v létě ze Znojma, opustil poslední tým české nejvyšší soutěže po dohodě s vedením na vlastní žádost.

Colton Yellow Horn v dresu Plzně
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Yellow Horn loni pomohl znojemským Orlům hrajícím mezinárodní EBEL ligu k překvapivé účasti ve finále. Stal se nejproduktivnějším hráčem play-off a získal také Ron Kennedy Trophy pro nejužitečnějšího hráče soutěže. V dresu Plzně si však během jedenácti extraligových duelů připsal pouze čtyři body, všechny za branky.

"Po pátečním utkání mi volal Coltonův agent s žádostí o ukončení kontraktu. Ráno přišel sám Colton, že to není takové, jak si představoval. Když tady nechce pokračovat, nemá cenu jej nějakým způsobem držet. K dnešnímu dni byla ukončena spolupráce," uvedl sportovní manažer a trenér Plzně Tomáš Vlasák.

Západočechům patří aktuálně po čtyřech zápasech bez bodu poslední místo. Na třinácté Pardubice ztrácí bod a na dvanácté Karlovy Vary dva. Indiáni tak hledají posily, které by týmu pomohly z krize. "Hledáme pořád nějaké hráče nejen místo Coltona, ale momentálně trh nenabízí příliš možností. Nechceme vzít jen tak někoho. Musíme být přesvědčeni, že nám nový hráč pomůže," zakončil Vlasák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články