Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

KalPa Kuopio udolala Davos a ve finále Spengler Cupu vyzve kanadské obhájce

Už bez české účasti vrcholí Spenglerův pohár ve Švýcarsku. V prvním semifinále nedělního programu porazil výběr Kanady 4:2 Norimberk a radoval se ze skalpu Ice Tigers stejně jako v základní skupině, kdy zvítězil 6:2. Jeho finálovým soupeřem bude finský tým KalPa Kuopio, který porazil 2:1 domácí Davos. Přímý přenos utkání sledujte v pondělí od 12:00 na ČT sport a webu ctsport.cz. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání KalPa Kuopio - Davos

Kanada po výhrách nad Davosem 2:1 a Norimberkem 6:2 postoupila přímo do semifinále a s Ice Tigers, kteří v sobotu vyřadili Metallurg Magnitogorsk (3:1), si poradili i podruhé. Už ve 13. minutě byl stav 3:0 díky gólu Coryho Emmertona a dvěma brankám Zacha Boychuka. Ve 23. minutě zvýšil v přesilové hře Chris DiDomenico a za Norimberk už jen zkorigovali výsledek Daniel Weiss s Brandonem Buckem.

Ve finále narazí úřadující šampioni na finskou KalPu Kuopio, jež v základní skupině také kralovala. Zdolala postupně Třinec 3:1, Magnitogorsk 1:0 v prodloužení a při premiéře na prestižním turnaji si udržela neporazitelnost také po semifinále. Na gól Kima Nousiainena z úvodu utkání sice ještě stačil odpovědět ve 46. minutě Yannick Frehner, ale v čase 50:37 rozhodl Jaakko Rissanen.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada - Norimberk

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu - semifinále:

Kanada - Norimberk Ice Tigers 4:2 (3:0, 1:1, 0:1)
Branky: 10. a 13. Boychuk, 8. Emmerton, 23. DiDomenico - 32. Weiss, 56. Buck.

HC Davos - KalPa Kuopio 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky: 46. Frehner - 3. Nousiainen, 51. Rissanen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články