Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kalous: S Hlinkou dál počítáme. Jen si potřebuje vyčistit hlavu

Sparťané po čtvrteční porážce na ledě nováčka Jihlavy podlehli v předehrávce 18. kola extraligy doma Plzni 0:2 a nenavázali na předchozí sérii tří domácích vítězství. Ještě před pátou prohrou z posledních osmi duelů začali současné tápání řešit. V týmu skončil zadák Petr Zámorský a do konce listopadové reprezentační pauzy se bude věnovat pouze tréninku kapitán Jaroslav Hlinka.

Jiří Kalous s hokejisty Sparty
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Kouč Jiří Kalous věří, že se vrátí v dobré formě a ještě předtím se nastartuje i celé mužstvo. Hlinka vynechá ještě duely v Litvínově, v Brně a doma s Hradcem Králové.

"Jardovi se nedařilo herně podle jeho, ale i podle našich představ. Domluvil jsem se ním, že uděláme mikrocyklus, aby si vyčistil hlavu, dobře potrénoval a věřím, že se vrátí ve výborné formě. Zvolili jsme toto řešení a Jarda to akceptoval," řekl Kalous.

Věří, že Hlinkovi i dohodnutý individuální plán zaměřený zejména na oživení dynamiky pohybu pomůže a bude zpět v polovině listopadu ve formě. Současné nepodařené výsledky podle Kalouse rozhodně nepadají na hlavu čtyřicetiletého nejproduktivnějšího hráče klubové historie.

"V žádném případě to není nějaká Jardova vina. Jen neměl formu a my jsme hledali řešení, jak ho nastartovat, aby forma přišla. Je to vždycky záležitost celého týmu," uvedl Kalous.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Plzeň

Možné změny v týmu se podle něj řeší průběžně. "Ale máme tady hráče, kterým věřím. Vidím, jak pracují a věřím, že se z toho dostaneme. Kluci opravdu dřou, makají, věnujeme se věcem na tréninku. Zatím to nepřichází, jak bychom si přáli. Určitě tam teď hraje roli psychika," řekl Kalous.

"My jsme začátek sezony hráli na šest beků, obrana byla hodně mladá a chyběla nám zkušenost. Ještě se nám hned na začátku sezony zranili na šest týdnů Honza Švrček a Honza Piskáček. Ztráceli jsme zápasy, kdy jsme hráli velmi slušně a pak už ta sebedůvěra šla dolů. Teď je to takové hodně upracované. Jsem přesvědčený, že se zvedneme," uvedl Kalous.

V příštím týdnu přivítá Sparta do obrany čtyřiatřicetiletého Zbyňka Michálka, který bude v extralize debutovat po dlouholetém působení v NHL, kde naposledy působil v Arizoně. "Zbyňa se dostaví ve čtvrtek na trénink a uvidíme, jak bude vypadat a jak se bude cítit. Podle toho se pak rozhodneme, kdy nastoupí," dodal Kalous.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články