Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Kalous: Díváme se realitě do očí, ale zatím nejsme schopni s tím něco dělat

Paříž - Čekání na medaili z hokejového mistrovství světa se protáhlo na pět let v kuse. Národní tým nedokázal projít přes Rusko ve čtvrtfinále a po prohře 0:3 v Paříži končí. Podle asistenta trenéra Jiřího Kalouse se jedná o reálný obraz českého hokeje. "Rozhodující utkání zatím nezvládáme," přiznal.

Sport
zdroj: ČT4

Česká reprezentace vstoupila do duelu proti sborné aktivně, ale po brankách Orlova a Kučerova prohrávali po prvních dvaceti minutách 0:2. "Kladli jsme velký důraz, abychom chytli začátek, aby nedošlo k tomu, co v minulých zápasech. Nastoupili jsme aktivně, měli jsme šance, ale neproměnili je a od toho se poté odvíjel celý zápas," řekl Kalous a připomněl tak třeba utkání se Švýcarskem (1:3).

Český tým brankáře Vasilevského prověřil v úvodu hned několikrát. Překonat jej nedokázali Plekanec ani Pastrňák, sborná se ubránila i v úvodním oslabení.

Podle Kalouse jsou Češi ve využívání šancí pozadu. "Což není nic nového," uvedl Kalous. "Je to o šikovnosti hráčů, pohotovosti střelby, jak se zvládají předbrankové prostory. Když nedáme branku, nemůžeme pomýšlet na úspěch. V šancích máme rezervy, víme o tom a děláme na tom. Všichni chtějí dávat góly a prosazovat se, ale šikovnost, rychlost střelby, tvrdost, umístění, to jsou atributy, které rozhodují o úspěchu," vysvětlil.

Je nám líto, video expirovalo.
Kalous: Rozhodující duely nezvládáme

Rusové ještě ve třetí třetině přidali třetí gól zásluhou svého ostrostřelce a nahrávače Panarina. "Tlačili jsme káru do kopce. Oni pak už hráli, co potřebovali, pohlídali si celý zápas. Mají vyspělé a organizované individuality, my se těžko prosazovali a šance si nevytvořili," uvedl Kalous.

V utkání výborně zachytal Pavel Francouz, který zneškodnil hned několik tutovek. "Nechali jsme tu chytat oba brankáře, po konzultaci jsme se rozhodli pro Pavla, který měl vynikající mistrovství, i dnes měl skvělé zákroky," řekl Kalous.

Realizační tým vzal do Francie šest nováčků, kteří během turnaje ukázali, že jsou na něm oprávněně. "Je to pro ně obrovská zkušenost, z naší strany je to investice do budoucna, aby dostávali prostor mladí hráči. I když člověk sem jede za výsledkem, a to se nám nepovedlo," přiznal Kalous.

Sport
zdroj: ČT4

I přes nezdar vyzdvihl hru českého týmu v obranném pásmu. "Měli jsme velmi slušně organizovanou obranu, i přesilovky jsme měli velmi slušné procento," uvedl asistent Josefa Jandače.

Celý turnaj provázely změny v první formaci, nakonec dohrávala ve složení Voráček – Kovář - Sobotka. "My se snažili oživit kluky, kterým to nešlo, jak jsme si představovali, zároveň jsme si hledali vazby, aby se zlepšila výkonost. Nemyslím si, že tam byl obrovský posun," uvedl Kalous.

Vyhoření ve čtvrtfinále podle něj není náhoda. "Je to reálný obraz hokeje. Ta rozhodující utkání musíme zvládat a zatím se nám to nedaří. To je prostě realita. My se jí díváme do očí a snažíme se s tím něco dělat, ale zatím nejsme schopni to prolomit."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články