Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kämpf: Bylo by hezké hrát o medaile, ale máme postupné cíle

Praha - Čeští hokejoví reprezentanti do 20 let se na nadcházejícím mistrovství světa budou snažit ukončit desetileté čekání na medaili a útočník David Kämpf věří, že se jim v Kanadě podaří uspět. Nejstarší hráč výběru doufá, že mužstvo trenéra Miroslava Přerosta potvrdí, že do Kanady odletěla nejsilnější česká dvacítka za poslední roky. "Potenciál tohle mužstvo určitě má, bylo by hezké dostat se přes čtvrtfinále. Máme ale postupné cíle. Prvním je do čtvrtfinále se dostat," řekl Kämpf před odletem do zámoří.

David Kämpf
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Útočník prvoligového Chomutova startoval i na juniorském MS na přelomu loňského a letošního roku, takže ví, co ho čeká. "Určitě budu méně nervózní. Nebudu pod takovým tlakem a budu si to více užívat," uvedl Kämpf, který 12. ledna oslaví dvacáté narozeniny. Kdyby se narodil o dva týdny dříve, na MS už by startovat nemohl.

Na MS bude nejstarším hráčem týmu. "Cítím to a uvědomuju si to. Pod tlak se tím ale nedostávám. Spíše si chci tu roli užít a týmu co nejvíce pomoct," podotkl Kämpf, který bude zřejmě kapitánem týmu. Na šampionát se už těší. "Dvacítkový hokej se dá určitě srovnat se seniorským. Myslím si, že na mistrovství má lepší úroveň než extraliga," řekl Kämpf, jenž si českou nejvyšší soutěž vyzkoušel v minulé sezoně v dresu Pirátů.

Kämpf by měl nastupovat v elitní formaci s klubovým spoluhráčem Ondřejem Kašem a Jakubem Vránou z Linköpingu. "Může to být výhoda, jsme na sebe zvyklí. Na turnaji v Přerově se nám dařilo, snad to bude dobré," přál si Kämpf. "Už víme, kam si kdo na ledě najíždí. Hrajeme spolu skoro poslepu," doplnil k souhře s Kašem, s nímž hraje v jednom útoku i v Chomutově.

Čeští hokejisté se představí ve skupině B v Torontu, kde se utkají se Švédskem, Švýcarskem, Dánskem a Ruskem. Podle Kämpfa je to přijatelná skupina. "Bylo by dobré, kdybychom postoupili z prvního nebo druhého místa, vyhnuli bychom se (ve čtvrtfinále) asi Kanadě a Americe," řekl.

Hned na úvod narazí Kämpf a spol. na Švédsko, které obhajuje stříbrné medaile. "Myslím si, že je dobře, že s nimi hrajeme na začátku. Nebudou tak rozehraní, jako kdybychom s nimi hráli jako s posledními. Je lepší je potkat na začátku než rozjeté," uvedl Kämpf. Těší se na skvělou atmosféru, kterou zápasy juniorského MS v Kanadě vždy mají. "Myslím si, že to na nás nedolehne, vyprodané haly si budu vyžívat," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články