Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kaberleho zkouška v kempu New Jersey nevyšla

Newark - Český hokejový obránce Tomáš Kaberle hrát v NHL za New Jersey nebude. Šestatřicetiletý bek byl v přípravném kempu Devils na zkoušce, ale kontrakt si nevybojoval. Spolu s ním opustil kádr New Jersey také testovaný útočník Ruslan Fedotěnko.

Tomáš Kaberle
zdroj: AP autor: Paul Chiasson

Kaberle se pokoušel o návrat do NHL po roční pauze, při které hrál v extralize za Kladno. Vítěz Stanleyova poháru z roku 2011 s Bostonem a mistr světa z Vídně z roku 2005 nastoupil za Devils v úvodních dvou zápasech přípravy na ledě New Yorku Rangers (5:4) a Philadelphie (0:4), v dalších duelech na ledě New Yorku Islanders a proti Philadelphii už do sestavy zařazen nebyl.

Proti Rangers strávil Kaberle na ledě téměř 26 minut, připsal si asistenci u vítězné trefy a měl dva kladné body za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. V utkání s Philadelphií pak odehrál téměř 21 minut. Spoluhráčem Jaromíra Jágra, dalších útočníků Patrika Eliáše, Martina Havláta a beka Marka Židlického se účastník letošních olympijských her v Soči nestane.

Poté, co Kaberleho Devils neangažovali, dostane zřejmě v obraně příležitost nováček Damon Severson. Kaberle odehrál ve slavné zámořské soutěži za Toronto, Boston, Carolinu a Montreal 984 utkání a připsal si 563 bodů za 87 gólů a 476 asistencí. Ve 102 duelech play-off bronzový medailista z olympiády v Turíně a majitel stříbra ze světového šampionátu v Rize z roku 2006 nasbíral 39 bodů za šest branek a 33 přihrávek.

Zdroj
ČTK, Star Ledger

Hlavní zprávy

Nejčtenější články