Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kaberle: Vítkovicím jsme vítězství doslova darovali

Kladno – I přes problémy s třísly byl opět nejvytěžovanějším hráčem Kladna a na ledě strávil přes šestadvacet minut. Avšak ani obětavý výkon Tomáše Kaberleho nezabránil další prohře Rytířů, kteří na domácím ledě podlehli Vítkovicím 1:2, a místo bojů o play-off se blíží baráži. "Brzy jsme vedli, ale udělali jsme následně dvě hrubky a doslova darovali Vítkovicím výhru," zhodnotil zápas Kaberle.

Kladenští přitom nebyli jednoznačně horším týmem. V průběhu hry si vytvořili několik gólovek, avšak žádnou nedokázali proměnit. "Bojovali jsme, měli dost příležitostí, ale střelecky se trápíme. Trvalo to celou druhou čtvrtinu a nevychází nám teď ani začátek třetí části," řekl Kaberle.

Podle zkušeného beka, který se do mateřského klubu vrátil na začátku sezony poté, co nezískal angažmá v NHL, se přitom Kladenští do šancí dostávají. "Vždy to ale shoří na špatné finálové nahrávce a snaze prosadit se před brankou. Gólmana jsme dost prověřovali. Musíme však stále víc trénovat, chodit do branky a proměňovat příležitosti," zdůraznil mistr světa a vítěz Stanleyova poháru. "Znova zdůrazňuji, chybí důraz v proměňování šancí. Musíme puk dostat do branky i s gólmanem," řekl Kaberle.

Kladnu se nejen vzdalují postupové pozice do play-off, ale nyní i dvanácté Karlovy Vary. Týmu, který vlastní Jaromír Jágr, tak může hrozit i boj v extraligové baráži. "Určitě nejsme v dobrém psychickém rozpoložení. To každý vidí. Nesmíme se ovšem dívat na ostatní, ale jenom na sebe. Musíme vidět před sebou vždy nejbližší zápas, a ne to, co třeba bude za 15 kol," podotkl Kaberle.

Dnešní zápas sledovalo jen 1 094 diváků, což je nejmenší počet v sezoně a jedna z nejslabších návštěv v historii. "Určitě nám nepomohl televizní přenos. Nemáme dobré výsledky, a tak fanoušci se buď dívali doma na televizi, nebo vůbec ne. Nelze se tomu divit. Musíme opět začít vyhrávat, a přitáhnout tak diváky zpět do ochozů," uvedl Kaberle.

Kaberle se snaží Kladnu pomoct, i když není zdravotně fit. Má problémy s třísly. "Teď je to lepší. Proti Chomutovu jsem určitě hrát nemohl. Potom jsme se snažili léčbu urychlit, což mi pomohlo, a třísla naštěstí drží," řekl Kaberle.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Vítkovice
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články