Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kaberle už na extraligový led nevyjede, ukončil kariéru

Praha – Konec kariéry oznámil někdejší dlouholetý reprezentant Tomáš Kaberle. Mistr světa z roku 2005 a vítěz Stanleyova poháru (2011) hrál naposledy za brněnskou Kometu. Nyní se chce věnovat rodině. Žít hodlá v kanadském Torontu, kde strávil nejúspěšnější léta své kariéry.

Tomáš Kaberle
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Moje rodina a všichni blízcí to vědí. Já ani netušil, že by se to mělo oznamovat," uvedl osmatřicetiletý Kaberle. "Chci se věnovat rodině, mlaďas jde do školy, začíná trénovat. A co bude potom, to se uvidí. Chci zůstat u hokeje, jen si teď dám rok volno a budu se věnovat rodině," dodal.

Kladenský odchovanec a pokračovatel slavného hokejového rodu debutoval v extralize jako sedmnáctiletý v sezoně 1994/95. O tři roky později zamířil do zámoří a v NHL nakonec odehrál 984 zápasů s bilancí 87 gólů a 476 asistencí, v play-off přidal dalších 102 startů (6+33). Vedle Toronta, které jej draftovalo, oblékal i dres Bostonu, Caroliny a Montrealu.

Před dvěma lety se pokoušel naposledy prosadit do zámoří, neuspěl však na zkoušce v New York Rangers a vrátil se do Česka. Sezonu odehrál v Kladně a poté zamířil do Komety Brno. Nyní se rozhodl skončit. "Prostě teď začala další kapitola mého života. Člověk skončí s hokejem a jede dál. Většina sportovců chce zůstat u toho, co měli odmalička rádi. Uvidíme, co dál. Třeba budu trénovat děti nebo si otevřu hokejovou školu. Něco takového bych rád dělal," řekl Kaberle.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomáš Kaberle ukončil kariéru. "Už bylo načase," říká
Zdroj
ČTK, ČT sport, isport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články