Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Kaberle má levnější pojistku a naskočí už proti Pardubicím

Kladno - Hokejový obránce Tomáš Kaberle, který je dosud poslední posilou Kladna z NHL, byl s majitelem klubu a útočníkem Jaromírem Jágrem domluvený na spolupráci již od začátku srpna. Přesto to dlouho vypadalo, že v dresu Rytířů do zápasů nezasáhne kvůli příliš vysoké pojistce. Kaberle však sehnal výrazně levnější variantu pojištění svého vysokého kontraktu a může za Kladno hrát už ve středu proti Pardubicím v pražské O2 areně.

Tomáš Kaberle
zdroj: isifa.com

"Před několika dny jsem přes svého finančního agenta sehnal daleko lacinější variantu pojištění a tím se vše pohnulo k mému angažmá na Kladně," řekl Kaberle. "Současná pojistka je lacinější o plných 60 procent," uvedl čtyřiatřicetiletý obránce, který má ještě na dva roky kontrakt s Montrealem s celkovým příjmem 8,75 milionu dolarů.

Na působení v Kladně byl Kaberle domluvený v případě výluky v NHL dlouho dopředu. Měl ale i jiné nabídky. "Kontaktovali mě ze tří extraligových klubů, ale vždy jsem preferoval jen Kladno," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Kaberle může hrát v extralize

Spekulovalo se i o tom, že do kladenského klubu nepřijde proto, že o služby bratra Františka neměli Rytíři zájem. Podobné úvahy odmítl, i když by ho možnost zahrát si společně lákala. "Člověk se nemůže dívat na to, jestli hraje s bráchou, nebo se strejdou. Na takové věci se nedá stavět. Nevím, jak jednání s bráchou probíhala. Vím, že se chtěl na Kladně rozloučit s kariérou a ještě rok hrát tam, kde začínal. Ale nevyšlo to. Se mnou to však v žádném případě nebylo spojeno," řekl Kaberle.

Zámořská přesilovková pětka

V posledních dnech trénoval s hráči z Toronta a čekal, jak dopadne jednání ohledně pojistky. Trenéři počítají s tím, že bude hrát v hvězdné první pětce v obranné dvojici s Markem Židlickým. Oba se výborně znají z mládežnických kategorií. "To by bylo super. Má výbornou střelu, umí přihrát," uvedl Kaberle.

Čistě zámořská pětka ve složení Jágr, Plekanec, Tlustý, Židlický a Kaberle se na ledě sejde hlavně při přesilovkách. "Bude to mnohem jednodušší, puky nám rozehrajou. Musíme si něco nacvičit, ale všechno je to o improvizaci," řekl útočník Jiří Tlustý.

V sezoně 2004/05, kdy hráče do Evropy "vyhnala" ze zámoří rovněž výluka v NHL, odehrál Kaberle za Kladno celou sezonu. Podobně by se zachoval i nyní. "Jsem připraven na to, že zde budu týden nebo celou sezonu. Byl jsem rád, že při předchozí stávce jsem tady odehrál celý ročník. Byla jen škoda, že jsme se nedokázali probojovat co nejdále," řekl Kaberle.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články