Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Kaberle je v Česku, brzy bude řešit svou budoucnost

Praha - Pět dnů po Davidovi Krejčím přiletěl zpátky do Česka po sezoně také druhý letošní český vítěz Stanleyova poháru obránce Tomáš Kaberle z Bostonu. Únorová posila hokejistů Bruins ještě zamířila po oslavách do Toronta, odkud kladenský odchovanec do týmu nového šampiona přišel, a teď chystá definitivně stěhování ze svého dlouholetého působiště. Nyní se těší na rodinu a v nejbližších dnech bude také řešit své další angažmá.

Kaberle zatím neví, kde bude v NHL pokračovat. Končí mu pětiletý kontrakt na 21,25 milionu dolarů a poprvé v kariéře si může od 1. července vyzkoušet, jaké by získal nabídky jako volný hráč. Tedy v případě, že do té doby neprodlouží kontrakt s Bostonem. "Mluvil jsem s agentem těsně před odletem a byl na draftu, tak měl starosti tam. V polovině týdne bude vědět víc," podotkl Kaberle.

V Bostonu by podle generálního manažera Petera Chiarelliho chtěli nechat úspěšný tým pohromadě. "On i trenér (Claude Julien) říkali, že budou rádi, když zůstanu. Ale roli hrají i finanční podmínky. Rádi by mě prý viděli zpátky. Když by to dopadlo v Bostonu, tak bych tam rád zůstal. Kluci byli výborní od začátku, je to i dobrá organizace, nemám důvody nezůstat, ale uvidíme, jak to dopadne," okomentoval to Kaberle.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomáš Kaberle se vrátil domů

Za necelý týden má možnost vybírat z více nabídek. Jen je mu jasné, že návrat do Toronta se asi konat nebude. "Stát se tedy může všechno, ale je tam dalších devětadvacet mančaftů a uvidíme, jak to dopadne," poznamenal elitní zadák, který v Torontu prožil až do února celou svou kariéru v NHL. Nechtělo se mu odcházet, i když se několik let o jeho výměně spekulovalo.

Triumf v NHL si připsal pět let po svém bratrovi Františkovi, který vyhrál s Carolinou. "Volali jsme si. On byl v Tampě, koukal se. Trochu si ze mě dělal i srandu, ale před posledním zápasem jsem se ho ptal co a jak a on říkal: Jenom vyhraj," přiblížil svůj telefonát se sourozencem, se kterým v roce 2005 získal i titul mistra světa ve Vídni.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články