Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kaberle chce zpátky do NHL. Trénuje a doufá v pozvánku do kempu

Toronto – Loni sestoupil z české extraligy s Kladnem, přesto se chce Tomáš Kaberle ve třiceti šesti letech vrátit do NHL. Vítěz Stanleyova poháru z roku 2011 trénuje v Torontu a věří, že v září dostane od některého z týmů kanadsko-americké soutěže pozvánku do kempu a vybojuje si šanci navázat na více než tisíc zápasů v NHL. 

"Chci v zámoří zůstat, pokud to půjde. Pokud to vyjde, dostanu pozvánku do kempu. Uvidíme, co se stane," uvedl Kaberle pro web deníku Toronto Star. Konkrétní být nechtěl, pouze řekl, že určitě nebude hrát v Ontariu. Nevrátí se tak do Toronta, v jehož dresu odehrál v NHL třináct let většinu své zámořské kariéry  a kde také momentálně bydlí.

Mistr světa z roku 2005, který se letos zúčastnil olympijských her v Soči, se momentálně připravuje s dalšími hráči v takzvaném BioSteel hokejovém kempu a čeká na nabídky.

"Jsem zdravý a chci dál hrát. Kdyby to tak nebylo, nebyl bych tady. Myslím, že ještě pár let hrát mohu," řekl Kaberle, který v NHL oblékal i dresy Bostonu, Caroliny a Montrealu. Právě nepříliš vydařené angažmá v Canadiens zatím ukončilo jeho zámořskou kariéru.

Ve výlukou poznamenané sezoně 2013/14 odehrál za Montreal jen deset zápasů a kanadský klub jej následně vyplatil ze smlouvy. Kaberle se vrátil do Evropy a působil v mateřském Kladně. Teď se ale chce pokusit o návrat do nejkvalitnější ligy světa. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články