Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

K národnímu týmu se v pondělí připojí i Plekanec, Tlustý a Kutlák

České Budějovice - Do přípravy českého národního mužstva před hokejovým mistrovstvím světa ve Švédsku a ve Finsku se v pondělí na srazu v Praze zapojí avizované posily z NHL - útočník Tomáš Plekanec z Montrealu a Jiří Tlustý z Caroliny – a nově také obránce Zdeněk Kutlák ze švýcarského klubu Ambri-Piotta. Později se zapojí do přípravy i Aleš Hemský z Edmontonu.

Tomáš Plekanec
zdroj: AP autor: Peter McCabe

Ze sestavy po MS vypadla řada uvažovaných opor  - chybět bude brankář Pavelec, kapitán Rolinek a další jména. Kladenský odchovanec ale nad reprezentační pozvánkou neváhal. Od roku 2006 chyběl na šampionátu pouze jednou, a to při zlatém tažení před dvěma lety v Německu.

"Těším se na kluky do kabiny. Těším se na českou atmosféru v kabině. A hlavně po té letošní sezoně, která se nám nevyvedla, tak doufám, že na mistrovství si zpravíme chuť," věří Plekanec.

S příjezdem nových posil se bude muset trenér národního týmu rozloučit s některými hráči z aktuálního kádru. "Možná dnes večer kádr o dva hráče zredukujeme," řekl Hadamczik, který měl na soustředění v Českých Budějovicích a pro zápasy Euro Hockey Challenge s Německem 29 hráčů - tři brankáře, devět obránců a sedmnáct útočníků.

Mimo hru byl před duelem s Němci obránce Ondřej Němec, který si v pátečním utkání poranil rameno. "Nic poškozeného v oblasti ramenního kloubu nemá, hodnotíme to jako zhmožděninu. Předpokládám, že by se příští týden mohl zařadit zpět do soustředění," prohlásil lékař národního týmu Zdeněk Ziegelbauer.

Hadamczik má na zápas k dispozici jen šest zadáků, protože už ve čtvrtek odjeli domů doléčit nachlazení Miroslav Blaťák a Lukáš Krajíček, kteří se v pondělí opět zapojí do přípravy. 

Zdroj
ČT sport, ČTK, AAP

Hlavní zprávy

Nejčtenější články