Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

K dvacítce se připojili hráči z draftu, Pavelec řeší problémy s brankáři

Reprezentace do 20 let pokračuje v přípravě na odložený světový šampionát, který se uskuteční v srpnu v Kanadě. Trenér Radim Rulík měl dnes na brněnském ledě na začátku druhého kempu k dispozici 29 hráčů včetně šesti nových tváří, z nichž pět prošlo nedávným draftem NHL. Problémy ale musí řešit na brankářském postu.

Je nám líto, video expirovalo.
Jiříček: Nejet na šampionát pro mě nebyla varianta. Reprezentace je nejvíc

Angína a antibiotika vyřadily ze hry gólmana Patrika Hamrlu a na jeho post povolali trenéři Pavla Čajana, který v minulé sezoně chytal za Ontario Kitchener a nyní v létě podepsal kontrakt s Clevelandem, farmou Columbusu Blue Jackets. Dnes už trénoval společně s dvojicí Jan Bednář, Tomáš Suchánek.

"Každá nominace se nějak vyvíjí, tady to bylo hodně překotné. Už dříve dali přednost přípravám v klubech Nick Malík a Jakub Málek, teď přišla Patrikova nemoc. Šampionát se blíží, a pokud se nic zásadního nestane, pojedou do Kanady tito tři gólmani," vysvětlil po tréninku kouč brankářů Ondřej Pavelec.

Na ledě už pod taktovkou hlavního kouče Rulíka ve svižném tempu kroužila šestice David Jiříček, Jiří Kulich, Tomáš Hamara, Matyáš Šapovaliv, Jakub Kos a David Špaček.

Stále chyběl Jan Myšák, který by ale měl šampionát stihnout. "Začal s tréninkem bez kontaktu, připojí se k nám na odlet na sever Evropy," řekl Rulík.

Z Brna se totiž dvacítka přesune na čtyři přípravná střetnutí ve Finsku: dvě odehraje s tamní reprezentací a dvě se Švýcarskem.

"Pojede tam v tomto kompletním složení. Musíme mít v záloze široký kádr, protože přihodit se může cokoliv," dodal Rulík.

Současné tréninky v brněnské hale Za Lužánkami jsou podle Rulíka zaměřeny především na obranu. "Z ní všechno vychází, defenziva je prioritou. Musí to fungovat, nesmíme ztrácet puky. Jdeme krok za krokem. Kluci na to dobře reagují, tréninky nevypadají vůbec špatně," řekl trenér.

V den návratu z Finska 28. července oznámí trenéři finální nominaci na mistrovství světa, které se uskuteční 9. až 20. srpna v Edmontonu. Čeští junioři do šampionátu vstoupí zápasem se Slovenskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články