Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Juniory čeká Finsko. Přejít přes něj znamená boj o medaile

Malmö (Švédsko) - Série čtvrtfinálových nezdarů by měla skončit, zní z tábora českých hokejistů do 20 let. Jejich výkony jsou zatím ve švédském Malmö jako na houpačce - svěřenci trenéra Miroslava Přerosta dokázali senzačně porazit Kanadu, ale také nečekaně selhat proti Německu. Naposledy ale zvládli rozhodující zápas se Slovenskem a nyní věří, že s Finy na tento výkon navážou. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a našem webu od 14:30.

Čeští juniorští hokejisté (zleva David Pastrňák a Radek Faksa)
zdroj: ČTK/PR/eSports.cz autor: Michal Slavík

"Jsme všichni hrozně rádi, že jsme to zvládli, protože ten zápas se Slováky určitě nebyl jednoduchý. Nám šlo v podstatě o všechno. Jako tým jsme ale podali super výkon a nenechali jsme nikoho na pochybách, že bychom neměli na to zahrát si tady čtvrtfinále," uvedl obránce Ronald Knot. I kvůli jiným starostem se tak český celek soupeřem pro vyřazovací boje moc nezabýval. 

Ronald Knot:

"My jsme před turnajem a vlastně ani před zápasem se Slovenskem moc nekalkulovali, koho bychom mohli mít, protože jak jsme všichni viděli, tady může prohrát každý s každým. Sice s nimi nemáme moc dobrou bilanci za čtyři roky, co proti sobě hrajeme, a na první výhru jsme čekali až snad do devatenáctek, na druhou stranu by ale bylo pěkné jim to na tomto turnaji všechno vrátit."

Útočník Ondřej Kaše věří, že český tým naváže na poslední souboj s Finskem na listopadovém turnaji v Novgorodu, kde prohrál až po samostatných nájezdech. "Bylo to tedy poměrně vyrovnané utkání. Musíme hrát jako proti Kanadě a Slovensku, hlavně co se týká nasazení. Základem bude dobrý pohyb a všechno tlačit do brány," uvedl Kaše.

Čeští hokejisté se shodují, že se jim lépe hraje pod tlakem. Ten největší už by však měli mít po výhře nad Slovenskem za sebou. "Určitě by nebylo ideální, kdybychom měli hrát o záchranu. To nikdo nechtěl. Rozhodně jsme se ale nespokojili s účastí ve čtvrtfinále. Naopak nás motivuje, že od nás téměř nikdo postup nečeká, a budeme chtít dojít co nejdále," uvedl Knot.

Trenér Přerost také očekává vyrovnaný souboj. "My máme vlastní zkušenosti s tím, že je na tomto turnaji každé utkání úplně jiné," podotkl Přerost. "Už jsme na něco koukali a pomalu začínáme s přípravou. Myslím si, že o nich máme dost informací," dodal.

Trenérský štáb musí řešit absenci Patrika Marcela, který má po hrubém faulu v předešlém duelu a trestu do konce utkání automaticky zastavenou činnost ve čtvrtfinále. "Máme teď k dispozici šest obránců a zřejmě je všechny využijeme, protože nebude moc jednoduché hrát od začátku na pět beků," řekl Přerost.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články