Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Juniorský hokejista chtěl sázet a ovlivnit zápas, dostal roční stopku

Praha – Pokus o podvod bude mladého hokejistu Českých Budějovic stát rok aktivní kariéry. Nejmenovaný hráč kontaktoval jednoho z hokejistů Litvínova sms zprávou se záměrem ovlivnit výsledek vzájemného duelu juniorské ligy kvůli sázení. Později se sice hájil, že šlo o vtip, ale disciplinární komise Českého svazu ledního hokeje mu neuvěřila a hokejistu potrestala zastavením činnosti na dvanáct měsíců.

"Disciplinární řád stanoví za zvlášť závažná provinění včetně narušení regulérnosti soutěže až trest doživotního zastavení činnosti, v případě mladistvých osob trest zákazu činnosti až na 18 měsíců. Pro trest ve dvou třetinách sazby se disciplinární komise ČSLH rozhodla zejména s přihlédnutím k dosavadní bezúhonnosti hráče," uvedla ve vyjádření disciplinární komise.

Vedení svazu v pondělí reagovalo dalšími kroky, aby zabránilo podobnému jednání. Všichni účastníci extraligy juniorů měli hráče instruovat, jak v podobných případech postupovat. Stejný úkol dostali na nejbližší reprezentační sraz trenéři mládežnických reprezentačních výběrů. Prezident svazu Tomáš Král navíc navrhne Asociaci provozovatelů kursových sázek svolání schůzky, na které má být prodiskutována vhodnost přijímání sázek na juniorské soutěže. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články