Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juniorky nestačily na světovém šampionátu na Finky. Budou hrát o páté místo

České hokejistky do 18 let prohrály ve čtvrtfinále mistrovství světa v Östersundu s Finskem 2:3 a na první postup mezi nejlepší čtyři od roku 2015 nedosáhly. V sobotu v poledne se výběr Dušana Andrašovského utká o 5. místo se Slovenskem. Finky se rovněž v sobotu střetnou v semifinále s obhájkyněmi titulu Kanaďankami a domácí Švédky budou po výhře nad Slovenskem 6:1 bojovat o finále se Spojenými státy americkými.

Je nám líto, video expirovalo.
Juniorky na Finky nestačily a na MS zabojují o 5. místo

Český tým jako vítěz výkonnostně nižší skupiny B narazil po třech výhrách bez ztráty na poslední tým z "áčka", který v play-off zastavil sérii porážek po třech neúspěších. V úvodu měla dvě šance otevřít skóre Barbora Prošková, při té druhé v 5. minutě trefila levou tyč.

V čase 8:26 se dočkaly v přesilové hře při vyloučení Barbory Juříčkové vedení Finky. Po přihrávce Tilli Keränenové překonala Michaelu Hesovou z pozice mezi kruhy Pauliina Salonenová. Ta mohla ve 12. minutě i zvýšit, ale po průniku zamířila bekhendem do levé tyče.

Konstrukce branky pomohla české gólmance i vzápětí a znovu v úvodu druhé třetiny. Vyrovnat se ve druhé třetině nepodařilo Adéle Šapovalivové ani Tereze Plosové, která se ale dočkala po 44 sekundách závěrečného dějství, kdy jí nabídla puk po objetí branky Šapovalivová.

Ve 47. minutě v přesilové hře otočila stav Linda Vocetková, která od levého mantinelu vybruslila mezi kruhy a trefila levý horní roh finské branky. V čase 52:27 ale po obléhání Hesové doklepla puk z brankové čáry Sanni Vanhanenová, která za 120 sekund při vyloučení Zikmundy Mazancové také rozhodla.

Mistrovství světa hokejistek do 18 let v Östersundu (Švédsko):

Čtvrtfinále:

Česko - Finsko 2:3 (0:1, 0:0, 2:2)

Branky: 41. Plosová, 47. Vocetková - 53. a 55. Vanhanenová, 9. Salonenová.

Švédsko - Slovensko 6:1 (2:1, 2:0, 2:0).

O udržení – 1. zápas:

Švýcarsko - Japonsko 5:0 (1:0, 0:0, 4:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články