Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juniorky na MS porazily také Japonsko a do čtvrtfinále to mají kousek

České hokejistky do 18 let si ve druhém utkání na mistrovství světa v Östersundu poradily s Japonskem 5:1 a o krůček se přiblížily postupu do čtvrtfinále. Svěřenkyním trenéra Dušana Andrašovského může pomoci už dnešní případná ztráta Švýcarek se Slovenskem.

České hokejistky do 18 let
zdroj: Facebook Český hokej

Třemi body za gól a dvě přihrávky pomohla k vítězství Tereza Plosová. Poslední zápas ve výkonnostně nižší skupině B čeká český výběr ve středu v poledne proti Slovensko.

Skóre otevřela v čase 18:06 v přesilové hře z dorážky Tereza Pištěková a ve 25. minutě zvýšila v přečíslení po kombinaci s Adélou Šapovalivovou Plosová. Tříbrankový náskok zařídila 27 sekund před koncem druhé třetiny po závaru před Madokou Sekigučiovou z otočky Linda Vocetková.

Ve 44. minutě Japonky snížily po brance Ai Tadaové, ale hned za 61 sekund odpověděla obránkyně Lucie Velinská a 26 sekund před koncem zpečetila výsledek Šapovalivová.

Mistrovství světa hokejistek do 18 let v Östersundu (Švédsko):

Skupina B:

Česko - Japonsko 5:1 (1:0, 2:0, 2:1) Branky: 19. Pištěková, 25. Plosová, 40. Vocetková, 45. Velinská, 60. Šapovalivová - 44. A. Tadaová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články