Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jsme jedna parta a chceme medaili, říká před startem MS kapitán Myšák

V kanadském Edmontonu začíná odložený světový šampionát výběrů do 20 let. Ten český povede znovu útočník Jan Myšák, který se do přípravy zapojil pozvolně. Před mistrovstvím ale hlásí připravenost i odhodlanost českého týmu, který chce na MS dosáhnout na medaili. Přímý přenos utkání se Slovenskem sledujte od 20:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

"Pro mě bylo hrozně důležité jet, protože jsem vychovaný lidmi z Litvínova, kteří vždycky reprezentovali. Například Jirka Šlégr mi to říkával už odmala. Je to pro mě čest, a jakmile je možnost, tak vždycky jedu," řekl Myšák. Počítá opět s rolí lídra omlazeného kádru, který má nový kouč Radim Rulík k dispozici.

"Je to v létě, takže je to trošku jinačí, ale je pro nás důležité, abychom každým zápasem rostli, byli po každém zápase lepší a připravili se na další den dobře. Jako s výsledkem by byl každý spokojený s medailí, to je jasné," prohlásil.

"Je pravda, že je tady spousta nových kluků, kteří na minulém mistrovství nebyli, ale vůbec to nevadí. Jsou super, všichni spolupracují, táhnou za jeden provaz. Jsme jedna parta a je jedno, kdo je kdy narozený, a půjdeme do toho po hlavě. Pro nás je priorita, abychom byli furt v pohybu. Na to se snažíme dávat důraz v tréninkách a trenéři nám to furt říkají. Chceme kopat pořád nohama, být všude první a vyhrávat souboje," prohlásil Myšák.

Nemůže se dočkat startu turnaje, dnes od 20:00 nastoupí Češi proti Slovensku. "Určitě se těším, až už mistrovství vypukne. Jsme natěšení na Slovensko. Máme videa, koukali jsme na jejich přípravné zápasy, některé kluky známe, hráli jsme s nimi od šestnáctek každý rok. Připravíme se na to," podotkl Myšák.

Je rád, že po prosincovém zrušení MS přišla letní náhrada. "Dostali jsme další šanci, je to příležitost, která se dá využít," uvedl Myšák. Oproti prosincové "bublině" prošli hráči tentokrát testy a mají jinak běžný režim. "Teď je to fajn, že je to hodně volné. Měli jsme po příletu ještě test a teď je to jako běžně, když covid nebyl. Nejsou restrikce a nemusíme být na pokojích. Byli jsme si zahrát kulečník a deskové hry. Každý to má jiné, někdo se jde projít. Záleží, kdo co chce dělat," popsal Myšák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články