Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jsem strašně nadšený, vzkazuje Klepiš z Dynama

Moskva - Hokejový útočník Jakub Klepiš má za sebou premiérový zápas v dresu moskevského Dynama v Kontinentální lize, navíc okořeněný gólem. Mistr světa z roku 2010, jenž přišel do Dynama v závěru minulého týdne z Ufy, se těší, že v moskevském klubu bude mít opět šanci užívat si hokeje. V novém působišti bude totiž například opět hrát přesilové hry, do kterých v Salavatu Julajev nenastupoval.

Jakub Klepiš v reprezentačním dresu
zdroj: isifa/EPA autor: Johan Engman

"Každý chce hrát a já jsem se v Ufě nedostával tolik na led. Nehrál jsem vůbec přesilovky. Takže hlavní důvod, proč jsem chtěl odejít, byla herní vytíženost," popsal Klepiš okolnosti, kvůli kterým se ve spolupráci se svým agentem Pavlem Maršounem snažil již delší dobu z Ufy odejít. Sedmadvacetiletý hráč byl v podobné situaci i v minulé sezoně, kdy do početních výhod také příliš nenastupoval. V létě ale v Ufě skončil kouč Vjačeslav Bykov a na jeho místo nastoupil Sergej Michaljov.

"Možná to bylo stejné (herní vytížení), ale loni byla jiná situace. Byl tam trenér Bykov a tým celkově vypadal jinak. I hráči se tam chovali jinak. V této sezoně situace nebyla moc dobrá," přiznal Klepiš, jemuž příliš nevyhovovala atmosféra v kabině. "Celkově nebyla dobrá, z toho pramení výsledky," řekl. Český reprezentant se proto dohodl na přestupu do Dynama, ale nakonec málem do Moskvy vůbec nezamířil. Ufa jej totiž podle pravidel KHL zařadila na listinu volných hráčů, ze které si jej mohly vzít jiné kluby. A o Klepiše projevily zájem Novokuzněck a Chanty Mansijsk.

"Zájem Novokuzněcku byl, ale jen naoko. Dynamo s ním bylo domluvené, že si mě vezmou a pak hned pustí. Pak se ale objevila Jugra, která mě chtěla a kam jsem já nechtěl," vyprávěl Klepiš. Bývalý hráč Slavie se tak začal obávat, že by do Dynama vůbec nemusel přestoupit. "Moc klidný jsem nebyl. Těšil jsem se do Moskvy, a pak když do toho druhý den vstoupila Jugra, tak jsem měl trošku strach, že se s tím nedá nic udělat," řekl.

Nakonec ale všechno dopadlo dobře a Klepiš v neděli nastoupil poprvé za Dynamo. A hned v prvním zápase proti Rize dostal dostatek prostoru na ledě. Trenér Oleg Znaroks jej zařadil do první formace společně s Konstantinem Gorovikovem a Leonidem Komarovem. "Jsem strašně nadšený a nemohl jsem se zápasu dočkat. Hrál jsem přesilovky, které jsem v Ufě nehrál... Mám z toho radost," uvedl Klepiš.

Hned v premiéře se dočkal i gólu. "Byl lehký. Dostal jsem krásnou nahrávku v přesilovce, takže to nebylo moc těžké. Člověku to zvedne sebevědomí. Jen mě mrzí, že jsme nezvládli závěr a prohráli," podotkl Klepiš. Dynamo po jeho brance vedlo 1:0, ale poté v rozmezí devíti minut pětkrát inkasovalo a nakonec prohrálo 2:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články