Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jsem rád za důvěru a ani chvilku jsem neváhal, říká staronový zlínský kouč Svoboda

Hokejový trenér Robert Svoboda oslavil vítězný návrat na střídačku extraligového Zlína. Dvaapadesátiletý kouč, který Berany vedl v předešlých dvou sezonách, nahradil ve čtvrtek odvolaného Antonína Stavjaňu. V neděli tým pod jeho vedením vyhrál v Hradci Králové a ukončil sérii tří porážek.

Svoboda v minulém ročníku dovedl Zlín do předkola play-off, následně ale musel ve funkci skončit. Po špatném vstupu týmu do nové sezony ale zástupci města, hlavního akcionáře klubu, prosadili jeho návrat.

"Já jsem byl rád, že jsem dostal důvěru. Ani chvilku jsem neváhal, i v té situaci, jaká v týmu teď je. Jsem přesvědčený o tom, že jsem tým poznal a vím, co s ním můžeme udělat," řekl pro ČT staronový zlínský kouč. "Rozhodování pro mě bylo jednoznačné," dodal.

"Ale neberu to jako satisfakci," řekl po vítězství na ledě Hradce Králové. "Osobní věci musí jít stranou. Beru to spíš jako deja vu. Při minulém angažmá jsme začínali v Olomouci a hned potom dostali lekci v Hradci," usmál se Svoboda.

Tentokrát to bylo jinak. Berani zvládli přestřelku. V zápase byli pořád napřed, favorit jen dotahoval. "Na hráčích byla cítit nervozita. Kvůli postavení v tabulce není sebevědomí tak vysoké, jak by bylo potřeba," všiml si staronový trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Svoboda: Byl jsem rád, že mě Zlín znovu oslovil

Jeho dojem potvrdil také útočník Antonín Honejsek, muž zápasu na zlínské straně. "Byli jsme strašně nervózní," přiznal hráč, který posbíral čtyři body za jednu branku a tři asistence. Podle něj na mužstvo zapůsobila především samotná změna. "Za takovou chvíli úplně nejde něco zásadního vylepšit, ale každá změna trenéra je impuls pro tým. A to bylo vidět," řekl.

Přesto některé maličkosti Svoboda modifikoval. "Myslím, že nám to pomohlo k tomu, že jsme dali šest gólů," soudil Honejsek. "Dejme tomu, že hráči věděli, v čem chceme být důslednější, k čemu se chceme vrátit. A to, že máme na čem pracovat, je jisté," doplnil trenér Svoboda.

Pro jeho podřízené to však nebylo úplně složité. Svoboda si vlastně od mužstva jen odskočil. "Když jsme ho viděli poprvé v šatně, tak vlastně nebyl žádný rozdíl, žádný problém, vedl nás dva roky. Věděli jsme dobře, kdo nás trénuje, a Robert nás všechny zná," připomněl Honejsek.

Na první pokus se to tedy vyplatilo. Jenže teď je před Zlínem nutnost výrazně vylepšit výsledky. Poslední celek extraligy padá přímo do první ligy a to je velký strašák. "Myslím, že na to máme čtyřicet zápasů, abychom se dostali někam jinam. A to je dost," řekl Svoboda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články