Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jordán z Caroliny: Věřím, že mě čeká zlomová sezona

Praha - Hokejový obránce Michal Jordán v únoru premiérově okusil NHL a v nadcházejícím ročníku chce v Carolině bojovat o pevnější místo v kádru. S Hurricanes podepsal na začátku července novou roční smlouvu a chystá se po odchodu ze Zlína na sedmou zámořskou sezonu. K návratu do Evropy přitom třiadvacetiletého Jordána lákal Lev Praha, který na něj získal práva pro Kontinentální ligu z Petrohradu.

Michal Jordán
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Přiznal, že rozhodování bylo těžké. "Já jsem ale do Ameriky odešel v sedmnácti letech, těch roků jsem tam odehrál hodně a byla by škoda to zahodit. Chtěl jsem to tam ještě zkusit. Nabídli mi novou smlouvu, podmínky byly dobré, tak jsem to s radostí přijal," řek Jordán, který uzavřel roční kontrakt na 550 tisíc dolarů.

Vedení Caroliny jej při jednání s agentem Robertem Spálenkou ze společnosti Sport Invest ujistilo, že s ním počítá. "Říkali, že můžu být hráč, který tam zůstane po kempu. Nebo mě pošlou dolů a budu jeden z prvních dvou, kteří budou čekat na šanci. Je to vždycky těžké, říkat mohou, co chtějí, ale bude záležet na mně, jak se mi podaří kemp," navázal Jordán, který působil poslední tři roky převážně na farmě v Charlotte v AHL.

Nabídka Lva byla podle Jordána velice zajímavá, ale touha prosadit se v NHL zvítězila. "Pokud můžu zabojovat o NHL a šance tam je, tak jsem chtěl zůstat. Pokud se budu vracet do Evropy a Lev bude mít zájem, tak to bude moje první volba," prohlásil obránce, jehož Carolina draftovala v roce 2008 ve čtvrtém kole.

Už si splnil sen a slavnou soutěž si zahrál. "Byla to obrovská zkušenost. Na tu sezonu jsem se přes léto tvrdě připravoval. Byl jsem rád, že jsem do NHL naskočil, bohužel jsem se na konci zranil, takže už jsem nedostal další šanci," uvedl Jordán.

Věří, že nyní dostane více příležitostí a čeká jej důležitá sezona pro další kariéru. "Doufám, že se mi vydaří a pak si třeba zasloužím i nějaký dlouhodobější kontrakt," řekl.

Bývalý juniorský reprezentant by se také rád prosadil do národního týmu. "Vždycky jsem rád reprezentoval i v juniorských reprezentacích, samozřejmě bych chtěl v budoucnu hrát na mistrovství světa nebo na olympiádě. Je to taky jeden z mých cílů. Když jsme přemýšleli o Lvu, tak jsme se bavili o tom, že můžu být víc na očích i trenérům," dodal Jordán.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články