Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Jízda Komety oživila vzpomínky na zašlou slávu brněnského hokeje

Praha - Kometa Brno bude hrát finále hokejového play-off a po více než čtyřech dekádách by mohla zase vyhrát titul. Brněnský hokej nezažil radost ze zisku medaile v nejvyšší soutěži už 41 let. Svěřenci trenéra Zdeňka Venery se tak včerejším úspěchem na plzeňském ledě nesmazatelně zapsali do klubové kroniky.

Brno může případným finálovým úspěchem dohnat v počtu titulů dvanáctinásobného mistra Jihlavu. Přitom od posledního brněnského prvenství uplynulo už 46 let. Pak nastal ústup ze slávy, do české extraligy se Brno vrátilo až v roce 2009, a výsledky předchozí dvě sezony nedávaly tušit, že by Kometa chystala útok na titul. Jenže příběh mimořádného tažení z předkola play-off vrací vzpomínky na zlaté časy.

Je nám líto, video expirovalo.
Kometa slaví postup

"V základní části to nebyla ta pravá Kometa. Ale teď to nasazení, ta touha všech hráčů po co nejlepším výsledku, to je velké překvapení," domnívá se brněnská legenda Rudolf Potsch, devítinásobný mistr ligy. "Vyřadila skvělým způsobem první a druhý tým po základní části, k tomu nelze říct nic jiného než samé superlativy," dodává jeho bývalý spoluhráč Jaromír Meixner.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články