Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Jindřichohradecký zimní stadion ponese jméno Jana Marka

Jindřichův Hradec - Zimní stadion v Jindřichově Hradci ponese jméno po tragicky zesnulém hokejistovi Janu Markovi, který v této hale s hokejem začínal. Radnice sháněla veškerá povolení a souhlas rodiny rok a půl. Podnět k přejmenování haly dali hokejoví fanoušci i diváci České televize po leteckém neštěstí v ruské Jaroslavli, při kterém zahynuli tři čeští hokejisté.

Je nám líto, video expirovalo.
Stadion v Jindřichově Hradci ponese jméno Jana Marka

"Je to vyřešené po všech stránkách, v tomto okamžiku tomu nic nebrání," říká k přejmenování starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka. 

Deska s novým názvem stadionu se u hlavního vchodu objeví 3. dubna před zápasem české reprezentace s Lotyšskem, který se odehraje právě v Jindřichově Hradci. 

Podle oslovených hokejových fanoušků přichází pojmenování se zpožděním, většina ale krok radnice vítá, stejně jako sportovní komentátoři. 

"Je vynikající, že právě po Janu Markovi se bude jmenovat zimní stadion v Jindřichově Hradci. To bude připomínat právě tuto generaci, jíž byl tak výrazným představitelem a hráčem," domnívá se šéfkomentátor redakce sportu České televize Robert Záruba. 

Místní si ale mistra světa z roku 2010 připomínají už dlouho. Pod stropem zimního stadionu visí jeho dres, nad hlavní tribunou je vlajka se znakem klubu, jménem a černou stuhou. 

U pomníku na jindřichohradeckém hřbitově se každý den objevují nové svíčky. 

Jan Marek zemřel 7. září 2011 při letecké havárii u Jaroslavle. Loni po něm byla v pražských Dolních Chabrech pojmenována ulice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články