Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jihlavský trenér Vlk: Postup si užívám, ale už myslím na další zápas

Jihlava - Jako hráč slavil s Jihlavou poslední dva tituly klubové historie a v roce 2004 vrátil slavný klub alespoň na jednu sezonu zpět do extraligy. A po třinácti letech se to trenéru Petru Vlkovi povedlo znovu. Třiapadesátiletý bývalý útočník ale dal na lavičce průchod emocím jen bezprostředně po potvrzení návratu mezi elitu, potom už se naplno věnoval myšlenkám na další práci.

Petr Vlk na lavičce Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

"Já už jsem si chystal sestavu Pardubic, koukal jsem se, jak odehráli utkání v Budějovicích. Vítězství patří klukům, my máme práci. A budeme ji mít i po neděli, až dohrajeme v Pardubicích. Musíme vyhodnotit tuhle sezonu, připravit další a tak je to dokola," řekl Vlk.

Přiznal ale, že si postup naplno vychutnává. "Já si to užívám. Jen to není důvod, abych tady lítal jako blázen," usmíval se kouč, který po návratu na jihlavskou lavičku po působení v roli asistenta v Olomouci vede Duklu nepřetržitě už sedmou sezonu. Po zápase stihl oslavit postup pár doušky pivka, pak se musel věnovat mediálním povinnostem.

Hráči Dukly si pochvalovali skvěle fungující partu, a přestože Dukla jako druhý tým této sezony první ligy nebyla pasována do role favorita baráže, dokráčela k postupu. "Máme výborné a pracovité starší hráče, kteří chtějí dělat, a na ně se nabalovali mladí kluci. To je celý základ našeho úspěchu," uvedl Vlk.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihlava bude po 12 letech hrát extraligu

Podle něj nastal důležitý moment pro hráče už v prvním utkání baráže v Karlových Varech, kde díky vyloučení Václava Skuhravého na pět minut a do konce utkání dokázali otočit výsledek na 4:3. "Tam kdyby hráč Energie neudělal hloupý faul, mohl zápas dopadnout úplně jinak. My bychom třeba nevyhráli. Naši kluci tam najednou zjistili, že ta možnost je, a šli si za ní," podotkl Vlk.

Cení si toho, jakým způsobem jeho svěřenci o postup bojovali. "To, co se tady dělo o přestávkách v šatně, při zápase, nasazení při tréninku... Projevilo se pak ve výsledcích. Byl okamžik, kdy na hráčích vidíte, že nemají jiskru. Ale když vidíte, s jakým sebezapřením někteří kluci do zápasů šli... Smekám před nimi," ocenil Vlk tým, který šel do baráže po sedmizápasové bitvě v semifinále první ligy s Kladnem.

U mužstva musel v průběhu dlouhého boje o postup krotit euforii i dodávat mu sebevědomí. "Někdy jsme museli klukům říkat, ať jsou nohama na zemi, jindy jsme jim zase museli hlavy zvedat, aby nespadli pod zem. Baráž je měsíční záležitost, kluci nejsou stroje, aby bez nějakých zaváhání plnili pokyny, které po nich chcete celou sezonu. Výpadky tam byly v sezoně i v baráži, ale jenom proto, že to jsou lidi. Ale dotáhli to až na úplný vrchol," ocenil Vlk.

Na nadcházející sezonu ještě nechtěl myslet. "Teď to vůbec řešit nebudu. Máme před sebou ještě jeden zápas baráže, který chceme vyhrát. Další věci přijdou pak. Co se týká nás trenérů, my máme přípravu už nachystanou," podotkl.

Přál by si jen, aby se Dukla mohla v extralize těšit na podobnou podporu fanoušků jako v závěru sezony. "Doufám, že diváci nebudou chodit jen ve chvílích, kdy o něco jde. Základní část byla z pohledu návštěvnosti hodně slabá. Kluci budou potřebovat příští sezonu podporu celou dobu," dodal Vlk.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články