Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jihlava zaskočila favorita první hokejové ligy z Ústí

Praha - Hokejisté Jihlavy zaskočili v úvodním semifinále první ligy Ústí nad Labem a na ledě vítěze základní části vyhráli 4:2. Ve druhé sérii potvrdil Chomutov roli favorita a před vlastními fanoušky porazil Olomouc 7:3.

Radost hokejistů Jihlavy
zdroj: ČT24 autor: Iva Gambová

Jihlava na sever Čech přijela po sedmizápasové sérii s Hradcem, zatímco Ústí deset dní odpočívalo poté, co zvládlo čtvrtfinále s Třebíčí v nejkratším možném čase. Vstup do prvního semifinále vyšel lépe Dukle, která se ujala vedení po střele Aleše Padělka a náskok 2:0 jí zajistil dorážkou Zeman.

Ústí, za které už nastoupila čerstvá posila z Třince útočník Václav Varaďa, snížilo v přesilové hře a krátce poté rozhodčí domácím neuznali vyrovnávací gól. Dvě minuty před první přestávkou vrátil Jihlavě dvougólové vedení po trestném střílení Čachotský.

Čtvrtý zásah Jihlavy zaznamenal v polovině zápasu Filip. Hostující útočník překonal při dvojnásobné přesilovce Koutského, který do druhé třetiny nastoupil místo Orcta. Patnáct vteřin před přestávkou snížil v početní výhodě Poživil, hosty ale "gól do šatny" nerozhodil a v závěrečném dějství vítězství uhájili.

Ústí nad Labem - Jihlava 2:4 (1:3, 1:1, 0:0)Branky: 12. Šagát, 40. Poživil - 6. Padělek,11. A. Zeman, 19. Čachotský z trest. střílení, 32. M. Filip. Rozhodčí: J. Dvořák, P. Würtherle - Klein, Skopal. Vyloučení: 6:11. Využití: 2:1. Diváci: 3991. 

Také Chomutov za výhrou vykročil už v první třetině, kterou díky zásahům Semana a Hřebejka vyhrál 2:0. Po přestávce sice snížil Kucharczyk, domácím ale vrátily klid branky Diviše, Pavlase a Macháčka. Do konce druhého dějství upravil na 2:5 Kucsera.

Ve třetí třetině se vše důležité událo hned v úvodních šesti minutách. Za Chomutov se prosadil Ondřej, následně snížil Nedbálek a krátce po něm dal konečnou podobu výsledku druhou trefou v utkání Diviš. Olomouc tak na ledě Pirátů prohrála podesáté za sebou.

Chomutov - Olomouc 7:3 (2:0, 3:2, 2:1)Branky:29. a 46. Diviš, 11. Seman, 18. Hřebejk, 32. Pavlas, 38. Macháček, 44. Ondřej - 24. Kucharczyk, 38. Kucsera, 45. Nedbálek. Rozhodčí: Florián, Kubeš - Čížek, Ondráček. Vyloučení: 7:6, navíc Kucharczyk 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 4 315. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články