Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jihlava v nejbližších letech na postup do extraligy útočit nebude. Prioritou je přestavba stadionu

Dukla Jihlava plánuje v příštích třech letech zůstat ve druhé nejvyšší soutěži. Prioritou dvanáctinásobného mistra je totiž celková rekonstrukce Horáckého stadionu. Podle harmonogramu města by se mělo začít stavět v příštím roce.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihlavu čeká rekonstrukce stadionu, Dukla bude hrát dva roky v azylu

Všechny své minulé úspěchy vybojoval legendární klub na Horáckém zimním stadionu. Dnešním parametrům už ale 65 let stará budova nevyhovuje. Historii tak vystřídá do tří let budoucnost.

"Všechny nedostatky, které jsme našli na jiných halách, tady budou vylepšeny. Takže by to měla být první hala, která všechny tyto nedostatky odstraní," chlubí se jihlavský radní David Beke.

Na konečné podobě nové arény s kapacitou 5600 diváků se podílí i Česká televize. "Dali jsme dohromady připomínky, od parkování přenosových vozů až po osvětlení a pozice kamer," vysvětluje hlavní kameraman redakce sportu Pavel Brynych.

Výstavba by měla začít příští rok. Pro Duklu to bude znamenat dvouletý přesun do azylu v Pelhřimově a hlavně dočasnou stopku pro případný postup do extraligy.

"V podstatě bychom neměli kde hrát. Tady v Kraji Vysočina bychom licenčním řízením neprošli na žádném jiném stadionu," konstatuje jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články