Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jihlava ukončila sérii bez gólu, venku ale znovu nebodovala

Po více než 165 minutách bez gólové radosti se dočkali hokejisté Jihlavy znovu vstřelené branky. Gól obránce Jakuba Suchánka v dvojnásobné přesilovce ale byl jediným úspěchem Dukly, která ve 14. kole extraligy prohrála na ledě Mladé Boleslavi 1:3. Nováček tak stále čeká na první vítězství venku. Dvěma góly se na výhře Středočechů podílel Jakub Klepiš.

Hokejisté Jihlavy inkasují branku
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Favorizovaní domácí vstoupili do zápasu aktivněji, ale střely Stříteského ani Valského nenadělaly Voldenovi v jihlavské brance větší problémy. Dukla poprvé vážněji zahrozila v 10. minutě, ale Michal Hlinka neměl zblízka jak přehodit Růžičkův beton.

V následném střídání pak boleslavský odchovanec v dresu Dukly Rys jenom vyprášil lapačku domácího brankáře. Hra Bruslařů se pak začala utápět v nepřesnostech při přechodu soupeřem dobře střeženého středního pásma, naopak hosté spoléhali na přímočarý tah na branku.

Větší šance přišly až při jihlavské přesilovce, ale Zdráhalovu střelu Růžička kryl, následnou dorážku namířil Jiránek nad branku. Boleslav mohl před koncem třetiny poslat do vedení Žejdl, ale blafák nedotáhl do zdárného konce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Jihlava

Hned z kraje druhé třetiny se před Růžičkou zjevil volný Čachotský, ale i tentokrát zamířil puk jenom do betonu domácího gólmana, který pro tento zápas nahradil americkou jedničku Maxwella.

Domácí nastoupili do druhé třetiny už pouze se třemi formacemi, což přineslo zvýšenou aktivitu. Ve 25. minutě nejprve trefil Musil tyčku a z následného tlaku v útočném pásmu přišla odražená střela Valského, po níž se puk dostal ke Klepišovi, který otevřel skóre zápasu.

Po zablokované střele na modré ujížděl sám na hostující branku Valský, ale jeho blafák skončil jenom ve Voldenově lapačce. Domácí i nadále svého soupeře tlačili, ale Pabiška v dobré pozici ještě volil přihrávku na obsazeného Musila.

Boleslavští mohli druhou přestávku využít k přípravám na pokračující přesilovku. Domácí také hned zasypali Voldena sprškou střel, na jejímž konci stála Žejdlova přihrávka a druhý gól Klepiše v zápase.

Hned vzápětí dostali hosté bez osmi vteřin dvouminutovou dvojnásobnou výhodu a tu přetavil ve snížení přesnou střelou mezi betony Suchánek, pro nějž to byla první extraligová branka.

Boleslavi pak vrátil dvoubrankový náskok Musil, který si před brankou počíhal na puk od zadního mantinelu. Gólu se dočkal poté, co předtím trefil třikrát tyčku. "O přestávce jsem z toho byl špatný... Já jsem z toho vlastně dlouhodobě špatný. Z těch výkonů, co poslední dobou podávám. Ale tentokrát jsem se konečně cítil líp," řekl Musil.

Bruslaři se ve zbytku zápasu neuchýlili k bránění výsledku a byli to oni, kdo měl v závěrečné desetiminutovce více střeleckých pokusů.

BK Mladá Boleslav - Dukla Jihlava 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 25. Klepiš (Valský, Kotvan), 42. Klepiš (Žejdl, P. Holík), 49. P. Musil - 42. Suchánek (Čachotský, T. Kubalík). Rozhodčí: Hribik, T. Horák - Ondráček, Gerát. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 3321.

M. Boleslav: J. Růžička - Říha, Kotvan, Knot, Jan Hanzlík, Stříteský, Němeček, Hrdinka - Valský, P. Holík, Klepiš - Orsava, Žejdl, Pacovský - Urban, T. Knotek, Lenc - Flynn, P. Musil, L. Pabiška. Trenéři: Augusta, Ujčík a Žabka.

Jihlava: Volden - Šidlík, Váňa, Suchánek, Bryhnisveen, Zdráhal, De la Rose, Ulrych - Jiránek, M. Hlinka, Čachotský - Rys, R. Hubáček, T. Kubalík - Anděl, Seman, Žálčík - Diviš, J. Skořepa, Protasenja. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Patrik Augusta (Mladá Boleslav): "Předně chci říci, že to nebylo vůbec jednoduché utkání. Soupeř sem přijel s velmi dobrou defenzívou a v první třetině jsme měli se zavřenou modrou čarou velké problémy. Pak jsme zredukovali hru na tři pětky, z toho vycházel zlepšený pohyb a přišly i šance. Z přesilovky jsme zvýšili na 2:0, ale pak jsme naší chybou nabídli soupeři dvojnásobnou přesilovku, kterou využil. Dokázali jsme ale znovu odskočit na rozdíl dvou branek a závěr zápasu už jsme dohráli tak, jak bylo potřeba."

František Zeman (Jihlava): "Utkání se mi nehodnotí lehce, protože jsme sem přijeli s určitou taktikou a tu jsme dvě třetiny vůbec nehráli. Až ve třetí části, kterou jsme ale paradoxně prohráli 1:2, se už některé dobré věci objevovaly. Když jsme snížili a ještě jsme cítili, že bychom mohli se zápasem něco udělat, tak jsme soupeři namazali na třetí gól a bylo hotovo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články