Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jihlava si znovu poradila s Budějovicemi a klepe na extraligové brány

České Budějovice – Jihlavští hokejisté si v baráži o extraligu připsali důležité vítězství 3:2 v Českých Budějovicích, které je posouvá ještě o kousek blíže postupu mezi hokejovou elitu. Jihlava v duelu ztratila dvoubrankový náskok, avšak nakonec přesto zvítězila. Rozhodl v 51. minutě Josef Skořepa.

Radost jihlavských hráčů
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Jihlava svého soupeře porazila ve všech osmi zápasech v sezoně, jen jednou byl přitom rozdíl ve skóre více než jednogólový. Slavný klub se tak výrazně přiblížil postupu do nejvyšší soutěže. Dvě kola před koncem má na Pardubice a Karlovy Vary pětibodový náskok. A otočka Energie na ledě Dynama z 0:1 na 2:1 připravila Duklu o možnost slavit již dnes.

České Budějovice musely první kritickou situaci řešit v sedmé minutě. V krátkém rozmezí poslali rozhodčí tři hráče Jihočechů na trestnou lavici. Dvouminutový trest postupně dostali Chovan, Čermák a Pavlin. Jihlava tak měla více než tříminutovou výhodu hry pěti proti třem. Tu také v osmé minutě využil Kajínek, jenž prostřelil Kváču. Domácí se pak sice tlačili před branku Jihlavy, ale žádnou ze svých příležitostí do konce první části nevyužili. 

Začátek druhé třetiny se však více povedl Jihlavě. Hosté opět využili početní výhodu, při níž se prosadil Seman a poslal svůj tým již do dvoubrankového vedení. Českobudějovičtí ale dokázali po chvilce reagovat, když se při signalizovaném vyloučení prosadil ranou obránce Mucha.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihlavští hokejisté jsou o krok blíže postupu

Jihočeši navíc měli v polovině druhé třetině při vyloučení Šidlíka čtyřminutovou výhodu přesilovky. Gólově ji nevyužili, Chovan dobrou ranou zazvonil znovu na brankovou konstrukci za zády gólmana Svobody. Přesto domácí dokázali před třetí částí srovnat, když z takřka nulového úhlu prostřelil Svobodu precizně přesnou střelou Nouza.

Ve třetím dějství nechtěl žádný z týmů udělat chybu. Jednu z mála šancí, které byly k vidění, však využil po brejku jihlavský útočník Skořepa a zajistil svému týmu obrovsky cenný tříbodový zisk.

Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Mucha (Babka, Vak), 38. Nouza (F. Vlček) - 8. Kajínek (Důras, J. Skořepa), 21. F. Seman (A. Zeman), 51. J. Skořepa (Jiránek, Šidlík). Rozhodčí: Hribik, R. Svoboda - D. Jelínek, Komárek. Vyloučení: 7:9, navíc M. Heřman a M. Čermák (oba České Budějovice) oba 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 6421.

České Budějovice: Kváča - F. Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Suchánek - M. Čermák, Pajič, Chovan - M. Heřman, F. Vlček, Nouza - Rob, Vak, Hřebejk - Dostálek, Babka, Šulek. Trenéři: Stavjaňa, Štrba a R. Turek.

Jihlava: M. Svoboda - J. Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, D. Kajínek, Kaláb - Jiránek, J. Skořepa, Anděl - Čachotský, F. Seman, A. Zeman - Důras, R. Hubáček, Diviš - D. Čermák, Březina, Jícha. Trenéři: Vlk a F. Zeman. 

Antonín Stavjaňa (České Budějovice): "Trápíme se s koncovkou. Jihlava hraje staženou obranu se zahuštěným středem před brankářem. Chyběl nám snajpr, který by to od modré čáry prostřelil. Jihlavští hráli obětavě a zblokovali spoustu střel."

František Zeman (Jihlava): "Věděli jsme, že nás tady dneska čeká horká půda, což se potvrdilo. Ale připravili jsme se na utkání a jeli jsme sem s tím, že chceme nějaké body urvat. Podařilo se nám to a odjíždíme odtud spokojení."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články