Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Jihlava se dál trápí, Will vychytal Liberci vítězství 2:0

Poslední Dukla Jihlava se ne a ne chytit. Na domácím ledě podlehla v 37. extraligovém kole Liberci 0:2 a zaznamenala tak sedmou porážku z posledních osmi duelů. Liberecký gólman Roman Will vychytal druhou nulu v sezoně.

Brankář Liberce Roman Will
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Do druhého ze tří domácích zápasů v jednom týdnu nevstoupili jihlavští hokejisté vůbec dobře. Už po 25 vteřinách Lakatošovu přihrávku zpoza branky proměnil ve vedoucí gól Liberce z mezikruží střílející Pyrochta.

Dukla mohla srovnat v polovině sedmé minuty, když Hamill před brankou našel úplně volného Kubalíka, ale Will jeho pokus betonem vyrazil do rohu kluziště.

V polovině úvodního dějství hrála Jihlava dvě minuty v pěti proti třem, ale třemi střelami, které liberecký brankář v pohodě kryl, jen potvrdila, že v početní výhodě je vůbec nejhorším týmem extraligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Jihlava - Liberec

Další možnost srovnat skóre měla Jihlava ve 23. minutě, kdy ve zkrácené přesilovce nejprve Žálčík trefil tyč a dorážku Will vyrazil.

Vzápětí měl výhodu přesilové hry také Liberec a zvýšit vedení mohl Kvapil, ale po jeho střele se puk od zad Vejmelky odrazil do horní tyče a poté mimo brankoviště.

Liberec si stejně jako v minulém utkání na Horáckém zimním stadionu dokázal v průběhu druhé třetiny vypracovat vedení 2:0, když Derner ve 36. minutě z levého kruhu pro vhazování prostřelil Vejmelku.

"Ze začátku jsme byli trošku nedisciplinovaní, ale pak jsme se zklidnili a začali jsme hrát to, co si furt dokola říkáme. Vyšlo to a máme tři body. Myslím si, že góly obránců vyplynuly ze hry, máme na to postavený systém," řekl Derner.

I do třetí třetiny vstoupili lépe hosté. Na konci 44. minuty mohl na rozdíl tří branek nejprve upravit Derner a po něm střelou z mezikruží i Pyrochta, ale Vejmelka svůj tým podržel.

Když už se Dukle podařilo dopravit míč za Willova záda, jako ve 45. minutě Hamillovi, rozhodčí branku neuznali pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Liberec svůj náskok bránil napadáním od červené čáry a Dukla měla problémy se vůbec dostat do útočného pásma.

Willa ohrožovala prakticky jen střelami od modré čáry, které liberecký brankář s přehledem kryl. Jihlava 130 vteřin před koncem utkání odvolala brankáře, ale ani v šesti gól Liberci vstřelit nedokázala.

Dukla Jihlava - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Pyrochta (Lakatoš, P. Jelínek), 36. Derner (Bakoš). Rozhodčí: Hodek, M. Sýkora - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:7, navíc Suchánek (Jihlava) 10 min. Bez využití. Diváků: 4293.

Jihlava: Vejmelka - De la Rose, Suchánek, Stříteský, J. Zdráhal, Šidlík, D. Kajínek, Bryhnisveen - T. Kubalík, Skořepa, Hamill - Čachotský, A. Zeman, Jiránek - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Rabbit, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Kolmann, Šmíd, Jánošík, Derner, Maier - Lakatoš, P. Jelínek, M. Kvapil - Bakoš, Redenbach, L. Krenželok - Ordoš, Bližňák, J. Vlach - Jašek, Vantuch, J. Mikyska. Trenéři: Mlejnek a V. Čermák.

Petr Vlk (Jihlava): "Celá první třetina byla poznamenaná první brankou, kterou jsme inkasovali a nasekali jsme tam asi pět chyb během těch 25 vteřin. Ve druhé třetině jsme si začali vytvářet příležitosti, ale paradoxně jsme dostali laciný gól my. Soupeř i přesto, že jsme se snažili, hrál jen to, co potřeboval. Když to nešlo, tak to hodil do středního pásma. Výsledek už si pohlídali. My jsme v sobě už nenašli sílu, kterou bychom obranný val překonali. Od začátku nám chyběla větší zarputilost a síla v klinčích. Dnes to z naší strany nebylo dobré."

Karel Mlejnek (Liberec): "Do Jihlavy jsme přijeli s obrovským respektem k soupeři. Víme, jak dokáže doma hrát. Věděli jsme, kolik bodů doma udělal. Na to jsme se snažili připravit. Mužstvo dnes odevzdalo poctivý týmový výkon podpořený výborným Willem. Klíčový moment dnešního utkání vidím v tom, že se nám podařilo ubránit oslabení tři na pět hned v první třetině. Nechci to úplně hodnotit, protože neznám plně pravidla, ale trošku mě mrzí výkon časoměřičů."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články