Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jihlava propadla v Boleslavi a míří do baráže, poslední Litvínov už má jistotu

Hned první kolo skupiny o umístění v hokejové extralize prakticky rozhodlo o účastnících baráže. Jihlava v klíčovém duelu prohrála na ledě Mladé Boleslavi 1:5 a na svého soupeře tak ztrácí už 11 bodů. Ve hře přitom bude už jen 15 bodů, které může Dukla při maximální úspěšnosti získat. Úspěch Bruslařů navíc zpečetil osud Litvínova. Chemici sice vyhráli v prodloužení derby v Chomutově, na dvanáctou příčku už ale nemohou dosáhnout ani teoreticky a prolínací soutěž je tak nemine.

Utkání Mladá Boleslav - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Na mladoboleslavském stadionu mohlo být veselo už po půl minutě hry, to by ale musel Žejdl dopravit u tyčky puk do branky po přihrávce Valského. V další nebezpečné pozici střílel Klepiš, jenže trefil gólmana Škarka jenom do masky.

Už v první třetině skončil zápas pro hostujícího beka Kajínka, který dostal trest do konce utkání za atak na Vojtěcha Němce. Přesilovku Středočechů navíc umocnil Stříteský vyhozením puku za hrazení.

Dvojnásobnou početní výhodu si domácí přenesli do druhé třetiny a v ní skóre zápasu otevřel už po 19 vteřinách přesnou střelou zápěstím Klepiš.

V pokračující výhodě pak našel Pabiška přesně Klepišovu hůl a ten svým druhým gólem zvýšil už na 2:0. V další přesilovce měl dvě velké šance Nahodil. První mu zastavila tyčka, druhou skvělým zákrokem Škarek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Jihlava

Následně se ale opřel do puku od modré čáry Kotvan a jeho projektil se zastavil až v síti. Boleslav tak vedla 3:0, když se třikrát prosadila v početní výhodě. Poté přišla i branka v rovnoměrném počtu hráčů, když Klepiš našel Pacovského, který nachytal Škarka na bližší tyči.

V gólově bohatém dějství se trefili i hosté, když si propadlý puk před gólmanem Růžičkou našel Zeman a snížil. Jenže ani to nebylo vše - dvanáct sekund před druhou pauzou se zapsal podruhé mezi střelce i Pacovský.

Ve třetí třetině ubylo hokejovosti, ale přibylo tvrdosti. Tu trestal domácí Nedomlel tak intenzivně, až si za hrubost vysloužil trest do konce utkání. Pacovský pak mohl dovršit hattrick, ale jeho střela skončila na tyči.

BK Mladá Boleslav - Dukla Jihlava 5:1 (0:0, 5:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Klepiš (Orsava, Žejdl), 24. Klepiš (L. Pabiška), 32. Kotvan (Pacovský, L. Pabiška), 36. Pacovský (Klepiš, Nahodil), 40. Pacovský - 38. A. Zeman (De la Rose, Čachotský). Rozhodčí: Hribik, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:5 navíc Nedomlel 10 min. a do konce utkání - D. Kajínek 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 1853.

Boleslav: J. Růžička - Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Dlapa, Kotvan, Nedomlel, od 41. navíc Kurka - Valský, Žejdl, Orsava - Pacovský, Nahodil, Klepiš - L. Pabiška, V. Němec, Lenc - Flynn, Urban, P. Kousal. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Jihlava: Škarek (41. Kořenář) - Stříteský, Šidlík, Suchánek, Váňa, Půža, D. Kajínek, De la Rose - Seman, A. Zeman, Čachotský - Jiránek, Skořepa, P. Straka - Anděl, Hamill, Rabbit - Diviš, R. Hubáček, Žálčík. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Pro nás to byl důležitý zápas, který mohl určit ráz celé skupiny. Věděli jsme, že Jihlava bude chtít bodovat, protože matematika hovořila před zápasem jasně. Hráče jsme nabádali k tomu, aby nepodlehli tomu, že to budeme my, kdo bude muset tvořit hru. Zápas jsme pak skvěle takticky zvládli. Napadali jsme, když jsme mohli, ale také jsme dokázali hrát z obrany, když to bylo potřeba. Hotovo ještě není, stále je ve hře patnáct bodů, ale dnes jsme udělali důležitý krok."

František Zeman (Jihlava): "Věděli jsme, že dnešní zápas může hodně napovědět ohledně vývoje play out a samozřejmě jsme chtěli uhrát nějaké body. Domácí zápas rozhodli v přesilovce pěti proti třem a následné pěti proti čtyřem. Dva góly je uklidnily a zbytek zápasu si pohlídali. My musíme jít dál, rozhodnuto bude až po šestém kole skupiny."

Utkání Chomutov - Litvínov
zdroj: ČTL autor: Hájek Ondřej

Litvínov má jasno: příslušnost k elitě musí hájit v baráži

Utkání začalo ve vysokém tempu, z kterého mohl těžit Hübl, ale únik neproměnil, což však o chvíli později napravil Mikúš povedenou kličkou. V dalším průběhu hráli Piráti dvě početní výhody, využili až druhou, když Růžičkovu ránu od modré čáry tečoval do branky Skokan.

O rozdílovou trefu se na konci první třetiny postaral Lauko, jenž přihrál ve vlastním oslabení před prázdnou branku Šťovíčkovi. Ve 25. minutě se Hübl prosmýkl obranou a zakončil z pravé strany do vzdálenějšího rohu - 2:2.

Zareagovat mohl po nevyužité přesilovce Růžička, nastřelil však z ideální pozice pouze boční síťku. Krátce po polovině utkání skóroval Mikúš, jehož rána během dlouhé pětiminutové přesilovky po Hlavově trestu do konce utkání proletěla za nic netušícího Štěpána Lukeše.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov - Litvínov

Chomutovští pak hráli ještě dvojnásobnou početní výhodu, ale bez úspěchu. Vantuch na konci druhé třetiny netrefil v dobré pozici, na začátku třetí části nastřelil tyčku. Lauko zajistil vyrovnání, když nejdříve vybojoval přesilovku, poté ji také sám proměnil, když si položil Petráska a ve 46. minutě zavěsil.

Branková konstrukce pomohla i Chomutovu, jelikož ji dvakrát orazítkoval v početní výhodě Hübl. V nastaveném čase měli více ze hry domácí, Skokan ani Koblasa ale na Petráska nestačili. Rozhodnutí tak přišlo na druhé straně z hole Doudery, jenž se prosadil z pravého kruhu.

"Pro nás je těch šest zápasů v play out hodně důležitých, protože se nedá jen tak lusknout a začít vyhrávat v baráži. Musíme naplno trénovat i hrát. Týmy, které půjdou z první ligy, budu nažhavené a v tempu," odtušil litvínovský útočník Mikúš.

Piráti Chomutov - HC Litvínov 3:4 v prodloužení (2:1, 0:2, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Skokan (V. Růžička ml., Knot), 17. Šťovíček (Lauko, Flemming), 46. Lauko (Šťovíček, Slovák) - 5. J. Mikúš (Gula, J. Černý), 25. V. Hübl (F. Lukeš), 35. J. Mikúš (Iberer), 64. L. Doudera (V. Hübl, Marek Růžička). Rozhodčí: R. Svoboda, Bejček - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:9, navíc Hlava (Chomutov) 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3132.

Chomutov: Š. Lukeš - Flemming, Dietz, Valach, Knot, Slovák, J. Mrázek, L. Chalupa - J. Havel, V. Růžička ml., Sklenář - Vantuch, Huml, Poletín - V. Tomeček, Skokan, Koblasa - Hlava, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Litvínov: Petrásek - Šesták, Iberer, Čutta, L. Doudera, Sklenička, Baránek, Gula - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Marek Růžička, Gerhát, Trávníček - M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý - Řehoř, Válek, Jurčík. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Petr Martínek (Chomutov): "Neodehráli jsme vůbec dobré utkání a zase derby s Litvínovem vyhráli hosté. To už je tradice. My můžeme být jenom rádi za to, kolik máme bodů, protože nejsme v úplně optimální pohodě. Musíme uhrát ještě jeden zápas, abychom měli klid."

Jiří Šlégr (Litvínov): "Jsem rád, že jsme se vzpamatovali z poslední prohry v Brně, kde jsme nepředvedli vůbec dobrý výkon. Proti Chomutovu to bylo vyrovnané. Vedli jsme, prohrávali a zase vedli, takže je škoda, že se nám nepodařilo udržet vedení v základním čase, ale jsme rádi za výhru."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články