Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ještě to není hotové, uvědomují si Zlínští

Brno - Z pohledu historických statistik je o zisku mistrovského titulu v hokejové extralize rozhodnuto, neboť ještě žádný tým nedokázal v playoff otočit stav série z 0:3 na 4:3. Teď se do této situace dostaly Brno a Zlín, který dělí jedna výhra od zisku Masarykova poháru. Podle obránce Petra Zámorského a útočníka Filipa Čecha však ještě nic rozhodnutého není a Zlínští rozhodně na mistrovské oslavy nemyslí. Zlín může slavit titul už dnes, kdy finále pokračuje v Brně, přímý přenos můžete sledovat od 18:00 na ČT sport a našem webu.

Filip Čech
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Určitě bych neřekl, že je to hotové. My jsme rádi za stav, jaký je. Ale musíme hrát dále s pokorou a jít do toho stejně jako doposud," řekl Zámorský. Podle něj hráči Zlína nesmí myslet na to, že mají mečbol. "Jak se říká, poslední krok je vždy nejtěžší. Možná je to blízko, ale ne zas až tak. Určitě ale chceme vyhrát i dnes a urvat to už v Brně," podotkl ofenzivně laděný bek.

Podobně to vidí i Čech. "Byl bych rád, kdyby se v historických událostech pokračovalo," řekl. "Teď se ale ještě radujeme z vítězství, takže nad tím (titulem) nepřemýšlíme. Podvědomě to tam ale trošku hlodá," přiznal Čech, který se o druhou trefu postaral těžkou bekhendovou střelou při power play soupeře. "Párkrát jsem to zkoušel na tréninku, protože se to z fleku těžko trefuje. Jsem rád, že se mi to stejně jako na tréninku podařilo," pousmál se.

Je nám líto, video expirovalo.
Upoutávka na čtvrté extraligové finále

Zámorský nejprve svou chybou pomohl Kometě k první brance, poté ale přihrál na vyrovnávací trefu a o rozhodující gól se postaral sám. "Byl jsem u všeho. Jeden gól, dvě asistence. Co více jsem pro to měl udělat, že?" smál se Zámorský. Chybnou rozehrávku v prvním střídání, po které Libor Pivko otevřel skóre, prý rychle hodil za hlavu. "Snažil jsem se na to nemyslet a od druhého střídání hrát nový zápas. Že se mi podařilo dát gól, jsem rád. Stejně by mě ale potěšilo, kdybych ho nedal a vyhráli jsme," dodal Zámorský.

Hned dvě branky vstřelil Čech, který nejprve vyrovnal a poté uzavřel skóre. "Soupeř hned na začátku ukázal, že nechce prohrát. Vletěl na nás a zaplaťpánbůh se nám podařilo ještě v první třetině vyrovnat. Kometa byla jednoznačně lepší a my jsme první třetinu ustáli za stavu 1:1," řekl Čech. Skutečnost, že Kometa z úvodního tlaku získala jen jednobrankové vedení, byla hodně důležitá. "Bylo to klíčové," uvedl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články