Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jeřábek si splní sen. Reprezentační obránce podepsal roční smlouvu s Montrealem

Praha – Měl velké dilema, buď zůstat v KHL a podepsat lukrativní smlouvu s Podolskem, nebo se vydat do zámoří. Jakub Jeřábek nakonec dal přednost splnění velkého snu. Reprezentační obránce po dlouhém zvažování podepsal jako nedtraftovaný volný hráč roční smlouvu s kanadským Montrealem, za který hrává Tomáš Plekanec. Podrobnosti připravujeme.

Jakub Jeřábek
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Jeřábek měl nabídku na pokračování v Podolsku a zájem o něj mělo i několik klubů v NHL. "Kuba se o všem dlouho rozhodoval, nakonec dal přednost velkému snu před finančně zajímavou nabídkou z Ruska. Za to zaslouží respekt," řekl Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která v zámoří spolupracuje s agentem Allanem Walshem.

"Montreal o jeho služby projevil zájem, Jeřábek s klubem uzavřel roční smlouvu s maximálními podmínkami, které to hráči v jeho postavení umožňují," doplnil Sivek.

Jeřábek odešel do KHL loni z Plzně a v 63 zápasech včetně play-off za Podolsk si připsal 36 bodů za šest branek a 30 asistencí. V základní části byl s 34 body pátým nejproduktivnějším obráncem KHL a s 29 asistencemi se zařadil mezi beky na čtvrté místo.

"Dokázal, že na KHL má. Od začátku sezony hrál výborně. A zaznamenali to i skauti z NHL. Už v polovině soutěže jsme měli signály, že o Jeřábka bude zájem ze strany tamních klubů. Ve finiši Jakub řešil čtyři zámořské nabídky," řekl Sivek. V Montrealu se Jeřábek potká s útočníkem Tomášem Plekancem.

Před rokem Jeřábek debutoval na mistrovství světa a připsal si v osmi zápasech v Moskvě pět bodů, všechny za asistence. Obránce, který je v týmu pro nadcházející šampionát v Paříži a Kolíně nad Rýnem, má na kontě 34 reprezentačních utkání a čtyři trefy.

Jeřábek dal boji o NHL přednost i před šancí hrát na olympijských hrách v Pchjongčchangu v příštím roce, kde budou hokejisté ze slavné soutěže chybět. "Podobná šance se nemusí opakovat. Jakub jde za svým, cítí, že se teď nabízela možná poslední příležitost, jak si splnit dávnou touhu," řekl Sivek.

Hokejista počítá s tím, že o šanci možná bude muset bojovat i na farmě. "Jakub ví, že tahle situace může nastat, je připraven se s tím poprat. Nedostane nic zadarmo, všechno záleží jen a jen na jeho výkonech. Canadiens mají nového trenéra Juliena, hraje tam několik Rusů, Fin Lehkonen, samozřejmě Tomáš Plekanec. Je vidět, že když je hráč z Evropy připravený, šanci dostane. I tohle Kubu oslovilo," dodal Sivek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články