Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jedno z nejlepších utkání v historii NHL, jásal po obratu tahoun Sharks Hertl

Útočník Tomáš Hertl se výraznou měrou zasloužil o to, že San Jose poprvé v klubové historii otočilo sérii play-off ze stavu 1:3 na 4:3. V posledních třech utkáních 1. kola bojů o Stanley Cup proti Vegas, kdy Sharks hrozilo vyřazení, dal slávistický odchovanec pokaždé gól. V rozhodujícím sedmém duelu zvítězilo San Jose po strhujícím obratu 5:4 v prodloužení.

Tomáš Hertl
zdroj: USA Today Sports autor: Stan Szeto

Sharks v 50. minutě prohrávali 0:3. Jenže pak rozhodčí vyloučili útočníka Golden Knights Codyho Eakina za krosček na Joea Pavelského na pět minut plus do konce utkání.

Kalifornský celek dlouhou přesilovku dokonale zužitkoval. Během čtyř minut a jedné sekundy čtyřmi brankami otočil skóre a stal se druhým týmem v dějinách NHL, který v rozhodujícím sedmém duelu smazal ve třetí části třígólovou ztrátu.

"Možná nejlepší utkání v historii NHL, nebo alespoň jedno z nejlepších. Bylo to nahoru dolů, emoce, góly. Oba týmy předvedly skvělý výkon, ohromná zábava, moc jsem si to užil. Fanoušci byli neuvěřitelní, pomohli nám srovnat zápas," řekl pětadvacetiletý Hertl.

V utkání si připsal druhou asistenci u první trefy Sharks a druhou zařídil tečí sám. Vegas si ale 47 sekund před koncem základní hrací doby vynutilo prodloužení.

"Inkasovat takhle v závěru nebylo příjemné, ale nepoložilo nás to. Věděli jsme, že je dokážeme porazit, a povedlo se nám to. Úžasný pocit," uvedl Hertl. Do druhého kola posunul Sharks v 79. minutě Barclay Goodrow.

Tématu, jak významný je Hertl pro San Jose, se věnoval i Hokej fokus podcast ještě před startem play-off:

Hertl prožívá životní sezonu. V základní části si stanovil osobní maxima v bodech, gólech i asistencích. V 77 utkáních posbíral 74 bodů za 35 branek a 39 přihrávek.

Roli tahouna mužstva prokazuje i ve vyřazovacích bojích. V pátém duelu se dvěma trefami podílel na výhře 5:2. Šestý souboj rozhodl v 92. minutě gólem v oslabení na 2:1. V obou zápasech byl zvolen nejlepším hráčem. Ze sedmého utkání vyšel jako třetí hvězda.

Celkově si v sérii připsal osm bodů za šest gólů a dvě nahrávky. Se spoluhráčem Loganem Couturem a Markem Stonem z Vegas vládne pořadí střelců v play-off.

Vedle něj k postupu výrazně přispěl gólman Martin Jones. "Skvěle si načasoval formu. Pomohl nám vyhrát poslední tři zápasy. Byl opět neuvěřitelný. Mám z něj velkou radost. Vy novináři jste se do něj naváželi, ale v pravý moment ukázal, co v něm vězí," konstatoval Hertl.

"V šestém utkání předvedl nejlepší výkon v sezoně a zastavil 58 střel. To rozhodlo zápas. Věděli jsme, že doma můžeme uspět, protože máme skvělé fanoušky," prohlásil pražský rodák.

O postup do finále Západní konference se San Jose utká s Coloradem. Avalanche si v úvodním kole poradili v pěti utkáních s Calgary.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články