Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jedno vítězství nic neznamená, uvědomují si v Pardubicích

Pardubice dokázaly po pěti porážkách za sebou konečně zvítězit. S favorizovanou Plzní podobně jako v minulých zápasech ztratili ve třetí třetině nadějné vedení, ale v samotném závěru při hře bez brankáře srovnali a následné prodloužení po 21 vteřinách ukončil Juraj Mikuš. Slovenský obránce se v zápase trefil hned dvakrát.

Fanoušci hokejistů Pardubic
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Jsem rád, že jsme si opět dokázali, že můžeme hrát i proti klubům z vrcholu tabulky. Musíme ale makat i nadále, abychom získávali další body. Jedno vítězství nic neznamená," řekl Mikuš.

Netradiční střelec nejprve ve 35. minutě jemnou tečí zvyšoval na 2:0, poté ranou k tyči rozsekl prodloužení. "Hraje se tři na tři a otevírá se tam hodně okének. Sami jsme v některém z minulých zápasů podobně inkasovali po patnácti vteřinách. Dostal jsem pěknou přihrávku a se štěstím jsem to trefil," popsal svůj zásah ve 21. vteřině nastaveného času.

V prodlužovaných zápasech se Dynamu doposud vůbec nedařilo. "Snad poprvé v sezoně se nám povedla hra bez brankáře a dokázali jsme vyrovnat. Prodloužení bylo to samé. Doposud jsme v něm vždycky prohráli a teď se to konečně překlopilo na naši stranu," pochvaloval si Mikuš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Plzeň

Remízu po 60 minutách zažili hráči Dynama v této sezoně popáté. Předtím třikrát padli v prodloužení a jednou po nájezdech.

Dva body se týmu, který prohrál pět utkání v řadě, náramně hodí. Pardubice ale mohly mít i tři. Po čtyřiceti minutách vedly 2:0.

"Musíme být naštvaní, že jsme to zase pustili, mohli jsme si to uhrát. Zase nás postihl pětiminutový výpadek, kdy jsme inkasovali tři góly. Ani nevím, po kolika zápasech jsme vyhráli," nemohl se zkušený zadák dopočítat.

Podobný výpadek jako s Plzní nepostihl pardubické hráče poprvé, podobně ztratili před týdnem i dobře rozjeté utkání na Kladně.

"O druhé přestávce se nám do hlav dostane strach o výsledek. Když přemýšlíte nad tím, že se něco pokazí, tak se to většinou také stane," konstatoval slovenský bek.

Pardubický klub krátce před zápasem s Plzní propustil kvůli špatným výsledkům sportovního manažera Jaromíra Kverku, který na východ Čech přišel v létě.

Špatná atmosféra kolem Dynama byla znát i na tribunách. Fanoušci po celý zápas skandovali pokřiky proti trenérům a vedení klubu, žádali jejich konec. "Snažíme se si toho nevšímat a dále bych se k tomu nechtěl vyjadřovat," řekl Mikuš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články