Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Jedničkou draftu NHL se stal Tavares

Montreal - Kanadský hokejový útočník John Tavares se stal jedničkou letošního draftu NHL v Montrealu a v prestižní zámořské soutěži patří osmnáctiletý centr New York Islanders. Na druhé pozici si zvolila Tampa Bay švédského obránce Victora Hedmana. Na třetím místě si vybralo Colorado kanadského středního útočníka Matta Ducheneho. Tavares byl favorizován na roli jedničky draftu pro rok 2009 od svých čtrnácti let. Za čtyři sezony v juniorské OHL zaznamenal za Oshawu a London v 247 zápasech 433 bodů za 215 branek a 218 asistencí. V 38 utkáních play-off přidal 20 tref a 36 přihrávek.

Logo NHL
zdroj: NHL

Na kontě má dva tituly mistra světa v kategorii do dvaceti let z loňska z Pardubic a z letoška z Ottawy. Na domácím turnaji byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem, nejlepším útočníkem a dostal se i do All Star týmu.

Tampa Bay získala Hedmana

Islanders si vybírali jako první na draftu počtvrté v historii - v roce 1972 sáhli po útočníkovi Billu Harrisovi, o rok později po obránci Denisu Potvinovi a před devíti lety po brankáři Ricku DiPietrovi.

Tampa Bay měla loni právo první volby a získala kanadského útočníka Stevena Stamkose. I letos měla zaručený zisk velmi talentovaného hráče, protože Hedman byl Tavaresovi velkou konkurencí. Už dva roky pravidelně nastupoval ve švédské Elitserien za MODO Hockey.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články