Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Jedničkou draftu KHL je Alexandrov, Lev vybíral Čechy

Čeljabinsk – Po vzoru hokejové NHL má svůj draft i Kontinentální hokejová liga. Letošní jedničkou se stal Denis Alexandrov. Potenciální hráče si premiérově vybírali i zástupci nováčka soutěže celku Lev Praha, kteří se zaměřili výhradně na Čechy. Nejvýše draftovaným českým hráčem byl na sedmém místě Radek Faksa.

KHL
zdroj: ČT24 autor: V.Rejl

Asistent trenéra Jiří Kalous ve spolupráci se sportovním ředitelem Rašidem Chabibulinem vybrali v pěti kolech postupně Tomáše Rachůnka ze Sparty, Vojtěcha Mozíka z Mladé Boleslavi, Lukáše Žejdla ze Slavie, Jana Košťálka ze Sparty a mladoboleslavského Romana Willa, který působí v kanadské juniorské soutěži QMJHL.

České hokejisty si ale vybíraly i jiné kluby, nejvýše draftovaným z nich byl Radek Faksa, jenž momentálně rovněž hraje v zámoří. Juniorského reprezentanta si vybral jako sedmičku Nižněkamsk. První volbou Čerepovce, který si vybíral jako čtrnáctý, byl Tomáš Hertl ze Slavie. Novosibirsk ve čtvrtém kole draftoval třineckého Jakuba Orsavu, v pátém poté Ufa Matěje Berana, který momentálně působí také za Atlantikem.

V draftu KHL získávají kluby práva na hráče pro příští tři roky, ti však do soutěže nakonec nemusejí vůbec zamířit. Například v roce 2010 byl jedničkou Dmitrij Jaškin, jenž stále hraje ve Slavii. O rok dříve byl nejvýše postaveným Čechem Vladimír Růžička, který také pražský klub ještě neopustil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články