Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Je třeba důslednější kontrola, shodují se šéfové hokejového svazu a APK

Praha - Základní část hokejové extraligy letos trápí fatální administrativní chyby některých účastníků. Mladá Boleslav, Plzeň a Kladno přišly o body získané při startu hráčů s neplatnými registracemi. Následná kontrola Asociace profesionálních klubů (APK) pak odhalila závazky, které vedení mladoboleslavského klubu nepřiznalo při licenčním řízení. Hokejový svaz i APK proto uvažují o zpřísnění kontroly předkládaných dokumentů ještě před zahájením soutěže. V pořadu Na slovíčko na toto téma diskutovali prezident ČSLH Tomáš Král a prezident APK Ctibor Jech.

"Jednoznačně se ukázalo, že je třeba, aby se dělala kontrola seznamu hráčů, za který je klub odpovědný," míní Král. "Nemyslím, že by byl špatně vymyšlen systém, ale spíš nikoho nenapadlo, že by tahle základní věc nefungovala," dodal.

Podle prezidenta svazu není úplně šťastné, že si extraligové kluby o všech záležitostech rozhodují samy, protože rozhodnutí je pak ovlivněné momentálním stavem každého jednotlivého klubu. "Myslím, že by si liga zasloužila větší a profesionální řídící aparát," prohlásil Král. 

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko... k situaci v českém hokeji
216467.jpg216468.jpg

O profesionalizaci řízení soutěže uvažuje i APK. "Musí to přejít do profesionality, ve dvou, ve třech či čtyřech lidech, kteří soutěž budou profesionálně řídit," uvedl Jech. Souhlasí s Králem, že je třeba větší kontroly. K tomu je však zapotřebí rozšířit vedení soutěže, kterou má momentálně na starost ředitel Stanislav Šulc. "Dá se větší kontrolní mechanismus aparátu, který soutěž bude řídit," řekl Jech. Diskuze na toto téma podle Jecha již probíhá. "To, co se nám přihodilo, to možná urychlí," dodal.

Tomáš Král, prezident ČSLH, o hokejových aférách:

"Tohle je znak, že hokej je v pořádku, je zdravý a jde správnou cestou."

Nastalá situace podle Krále ukazuje na pozitiva českého hokeje, na to, že pravidla je třeba dodržovat. "Vidím to jako plus, i když je to nepříjemné. Došlo k porušení pravidel, která jsou dodržovaná," zdůraznil Král.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články