Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Je to pro mě speciální večer, pochvaloval si Kubalík po prvním hattricku v reprezentaci

Na závěr Turnaje Karjaly se podařilo české reprezentaci porazit Rusko 5:2. Výrazně k tomu přispěl hráč švýcarského Ambri Dominik Kubalík. Vůbec poprvé se mu za národní tým podařilo vstřelit tři branky během jednoho zápasu.

Dominik Kubalík
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Doufám, že tenhle hattrick není v reprezentaci poslední. Užívám si to, je to pro mě samozřejmě speciální večer. Navíc při výhře nad Rusáky, což se moc často nestává," pochvaloval si Kubalík. "Jsem rád, že nám to takhle vyšlo a napravili jsme trošku to, co se nám ty první dva zápasy nepovedlo," dodal Kubalík.   

Výhra v těžkém zápase byla o to cennější, že sborná během první třetiny dvakrát vedla. "Nevstoupili jsme do utkání dobře a ta první třetina, to rozhodně nebylo, co bychom chtěli hrát. Ale myslím, že jak jsme dali první gól, tak jsme jim narušili, co chtěli hrát oni," přemítal Kubalík, jenž se v průběhu druhého dějství postaral o obrat z 1:2 na 3:2.   

"Snažili jsme se hodně přerušovat hru, což na ně platí, protože oni jak se rozjedou, tak se těžko zastavují. Právě to se nám povedlo a Patrik Bartošák nás podržel senzačními zákroky. Jsem rád, že jsme po týmovém výkonu vyhráli," uvedl Kubalík.   

V porovnání se sobotním kláním s domácími Finy byl výkon Čechů v mnoha ohledech diametrálně odlišný. "Dneska nám to určitě sedlo víc. Šli jsme do toho s lepším pohybem, což myslím, že je alfa a omega celého týmu. Když se dobře hýbeme, tak věřím, že můžeme hrát s každým a každého porazit, což se dnes ukázalo," prohlásil Kubalík.   

Právě v pohybu se výběr kouče Miloše Říhy výrazně zlepšil. "Těžko se vám zakládá útok, když jste všude pozdě. Dnes se to otočilo. Měli jsme i štěstí, byly tam situace, kdy Rusové mohli dát góly, ale Patrik Bartošák nás vážně podržel. A nám to tam naštěstí napadalo," konstatoval Kubalík.   

První turnaj pod novým šéfem střídačky dostal po dvou předchozích porážkách pozitivní tečku. "První zápas se Švédy jsme hráli velice dobře, ve druhém s Finy tam nebyl pohyb, což bylo to nejdůležitější. Dnes zase velice slušně, napadaly nám tam góly, dokázali jsme velice dobře bránit v předbrankovém prostoru, dojmy tedy jedině pozitivní. A já věřím, že to bude pokračovat jako dnes," řekl Kubalík.

 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články