Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Je to pocta, řekl nový kapitán reprezentace Plekanec

Praha - Kapitánem české hokejové reprezentace na mistrovství světa bude Tomáš Plekanec. Útočník Montrealu nastoupil s céčkem na dresu poprvé dnes proti Slovensku a mohl se radovat z výhry 3:1, na které se podílel závěrečným gólem. "Je to pocta být kapitán nároďáku. Doufám ale, že to nic nezmění na tom, jak budu hrát. Jestli se trenéři takhle rozhodli, tak na základě toho, jak jsem vždy hrál a jak jsem se choval v kabině. Myslím si, že není nic potřeba měnit," řekl Plekanec novinářům.

Čeští hokejisté v zápase se Slovenskem
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Devětadvacetiletý centr ale se svou hrou příliš spokojený nebyl, projevila se na něm prý týdenní přestávka. "Po týdnu, kdy jsem nic nedělal a pak byl třikrát na ledě, bude potřeba ještě spoustu věcí zlepšit. Týden v Brně bude důležitý. Uvidíme, jak se tým složí a jak bude vypadat naše hra. Doufám, že spoustu věcí zlepšíme a na mistrovství to bude lepší," podotkl odchovanec kladenského hokeje.

I proto přiznal, že jej dnes trenér Alois Hadamczik vytěžoval až moc. "Na druhou stranu mi to ale maximálně vyhovuje. Pro hráče není nic lepšího, než když má důvěru trenéra a ten ho posílá v důležitých situacích na led," uvedl Plekanec, jenž podle svých slov v závěru "tahal nohy". "Trochu mi chyběla kondice a bylo to znát," řekl.

Jakub Štěpánek: Mohlo to být lepší, ale zaplaťpánbůh za to, že jsme vyhráli. Mám rýmu a špatně se mi dýchalo. Někdy jsem toho měl plné zuby, protože tady bylo horko. Zápas je ale lepší než trénink.

Nezabránilo mu to ale v tom, aby v závěru při power-play soupeře podpořené přesilovou hrou vstřelil třetí český gól. Prázdnou slovenskou branku trefil vzorově. "Věděl jsem, že hrajeme v oslabení, což pro nás bylo výhodnější. Mohl jsem puk bezstarostně vystřelit ze třetiny a nebylo by zakázané uvolnění. Tak jsem to naslepo zkusil a se štěstím to trefil," přiznal Plekanec.

Utkání Česko - Slovensko
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Juniorský mistr světa z roku 2001, který má ze seniorských šampionátů ve své sbírce stříbro a bronz, dnes nastupoval v útoku s Jiřím Tlustým a Petrem Tenkrátem. A souhru si pochvaloval. "Kluci jsou dobří bruslaři, měli jsme pár dobrých střídání s tlakem a myslím si, že to bude ještě lepší," uvedl Plekanec.

Radost mu udělala i skutečnost, že v první třetině nastoupili hokejisté v retro dresech připomínajících vítězství Československa na mistrovství světa v roce 1972. "Je to něco jiného, určitě si ho (dres) schovám, když ho dostaneme. Je to takové osvěžení, vypadají jinak," dodal Plekanec, který s týmem ve čtvrtek nepocestuje k odvetě do Bratislavy. K reprezentaci se tak připojí opět v pondělí v Brně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články