Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Je to můj druhý vrchol kariéry, říká Patera o souhře s Jágrem

Kladno - Pavel Patera prožívá ve 41 letech druhý vrchol své kariéry. Čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana nastupuje v elitním útoku Kladna společně s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem a hvězdné spoluhráče si nemůže vynachválit. Na výhře Rytířů nad Libercem se podílel gólem a asistencí. Kladno se posunulo na druhé místo v tabulce, ale majitel klubu a největší hvězda mužstva Jágr není zcela spokojený.

Hokejisté Kladna
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Po sezonách, kdy jsem byl kdysi dávno v reprezentaci, je to asi můj druhý vrchol kariéry. Co k nim dodat? Jsou to pomalu největší hvězdy NHL a já jsem vyhrál loterii a jsem u nich," řekl Patera. Po posunu do první formace nehraje na centru, ale na křídle. "Kluci to vždy zavezou (do útočného pásma) a já se můžu jen starat o to, abych neztrácel puky. Mám méně práce v mezihře," přiznal. "Teď mám na ledě až moc prostoru. Někdy nevím, co s pukem," smál se.

Kladno se posunulo na druhé místo a většina zkušených hráčů si to užívá. "Po sezonách, kdy jsme byli na chvostu. Naposledy se nám to povedlo, když jsem začínal. V 90. letech. Je to nádhera, ale je to teprve půlka sezony a ve druhé se může stát cokoliv. Musíme makat dále," dodal Patera.

Jágr maximalistou

"Na druhou stranu jsme mohli být první, kdybychom neměli výpadek pěti šesti zápasů, kdy jsme nehráli nic moc. Nedávali jsme góly. Teď alespoň hrajeme dobře v obraně," řekl maximalista Jágr a poukázal na sérii duelů ve druhé polovině listopadu, kdy Kladna prohrálo pět ze šesti zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Liberec

Před reprezentační přestávkou čekají Kladno tři zápasy na kluzištích soupeřů. "Nebude to nic jednoduchého. Jedeme do měst, kterým se daří. Do Brna, Vítkovic a na Spartu, která se teď zvedla. Každý bod, který jsme udělali doma, je zlatý," podotkl dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru, mistr světa a olympijský vítěz.

Gólman Vošvrda: S nulou to odehrát nešlo

Liberecký brankář Tomáš Vošvrda si v utkání proti Kladnu připsal první start v sezoně od začátku, hned se ale prezentoval velmi dobrým výkonem. Zejména díky němu Tygři dvě třetiny drželi nerozhodný stav. V závěrečné části sice Vošvrda dvakrát inkasoval, ale celkem si připsal 32 úspěšných zákroků. "Myslím si, že jsme odehráli velmi dobrý zápas. Dobře jsme bránili a bylo vidět, že naše hra jde v posledních utkáních nahoru. Kluci byli obětaví a zblokovali hodně střel. Musíme být ale soudní, s nulou to dnes tady odehrát asi nešlo," řekl Vošvrda po zápase. "Myslím ale, že na sebe můžeme být pyšní," doplnil.

Zápas si užil i proto, že nastoupil proti svému idolu Jágrovi. "Těší mě, že jsem od něj nedostal gól," řekl Vošvrda, který po cestě na zápas sledoval společně s Michalem Bártou na internetu góly kladenské hvězdy v NHL.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články