Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Je to jako jízda na kole, ale jen trochu těžší převod, popsal Nedomlel návrat na led

Obránce Richard Nedomlel si mohl vychutnat vítězný debut v dresu hokejové reprezentace. Osmadvacetiletá opora Hradce Králové přispěla k vítězství týmu kouče Kariho Jalonena v duelu Euro Hockey Challenge v Trenčíně nad domácím Slovenskem 4:3 po samostatných nájezdech. Nedomlel byl rád, že po měsíční zápasové pauze od vyřazení Mountfieldu ve čtvrtfinále extraligy, během které stihl i návštěvu ve Spojených státech amerických, rychle naskočil do zápasového rytmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovensko – Česko

Naposledy hrál Nedomlel 27. března, kdy Hradec Králové podlehl doma Mladé Boleslavi 3:4 v prodloužení a po vítězství v základní části se loučil na začátku bojů v play-off po porážce 1:4 na zápasy. S národním týmem pak trénoval poprvé ve středu v Ostravě a čtvrteční duel se Slováky (1:3) ve Spišské Nové Vsi ještě vynechal.

"Já jsem byl v první třetině trošku jako Alenka v říši divů. Potom se do toho člověk dostane, kluci mi pomohli. Je to jako jízda na kole, ale jen trochu těžší převod. Bylo to super," řekl Nedomlel po utkání, v němž si za 11 minut a vteřinu pobytu na ledě připsal dva záporné body a dvě trestné minuty.

Do týmu má přinést i tvrdou hru. Tu od něj pocítil u mantinelu například i obránce Adam Jánošík. Za ten jej sudí Peter Stano a Daniel Konc vyloučili. V ostatních soubojích si počínal i podle nich čistě. "Já tak hraju. Snažím se tak prezentovat i tady. Co rozhodčí písknou, to už neovlivním. Slováci byli hodně nabuzení, lítali jako vosy. Hráli velice dobře," podotkl Nedomlel.

Debut v reprezentaci už po konci extraligové sezony s odstupem dnů nečekal. Pozvánka mu přišla při pobytu v USA. "Byl jsem u taťky a ještě jsem to protáhl do Detroitu za Filipem Hronkem," zmínil návštěvu obránce Red Wings, kteří v roce 2011 v 6. kole na 175. místě draftovali i Nedomlela. V zámoří strávil odchovanec pražské Slavie šest sezon. Po třech ve Swift Current ve WHL působil na farmách v týmech Grand Rapids a Chicago Wolves v AHL a Toledu a Quad City v ECHL. Šance v NHL se ale nedočkal.

V roce 2016 zamířil Nedomlel do Sparty, konec sezony 2017/2018 strávil v Mladé Boleslavi a teď už hraje tři roky v Hradci Králové. Radostná zpráva o možnosti boje o mistrovství světa v Tampere jej ale zastihla v USA. "Reprezentace se neodmítá, takže jsem přiletěl. Vlastně jsem nemusel nic měnit, letenku jsem měl domluvenou. Jakmile jsem přiletěl, hned jsem jel do Ostravy," popsal.

Musel se dostávat do rytmu. "V Americe jsem odpočíval. Trefil jsem tam i zápas Detroitu s Columbusem. V hale bylo asi devatenáct tisíc lidí, takže zážitek. Na ledě jsem se tam ale nesklouzl. Teď po zápase jsem se zmátořil, dal jsem si protein. Půjdu den ode dne. Cenil bych si i tohoto jednoho zápasu," řekl Nedomlel.

Opětovné setkání s kamarádem Hronkem, tentokrát v národním týmu, kde má být bek Detroitu plánovanou oporou, by pro něj bylo krásné. "To samozřejmě, ale jsem realista. Už jsme si spolu zahráli v Hradci. Budu makat a uvidíme, co bude dál. Jsem rád, že tady můžu být a že jsem si zahrál," dodal Nedomlel.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články