Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Je super být zpátky, těší Košťálka návrat do reprezentace. Tentokrát ho zdraví podrželo

Na další reprezentační start si musel počkat téměř tři roky, také proto, že mu plánované návraty do národního týmu hatily zdravotní problémy. Jan Košťálek však tentokrát ve výběru trenéra Miloše Říhy nechybí. Obránce Sparty rozšířil na Švédských hrách bilanci tří zápasů z přípravného období před světovým šampionátem v roce 2017.

Jan Košťálek
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Jsem za to rád, že mi to tentokrát zdraví dovolilo. Musel jsem několik pozvánek odmítnout, protože jsem nebyl stoprocentně fit a nechtěl jsem jet na padesát procent. Je to super být zpátky," řekl Košťálek.

"Říkal jsem si, co se děje, že vždycky zápas před tím, než jsem měl přijet, se mi něco stalo, že jsem týden ani nemohl jít na led. Takže taková napůl smůla, ale člověk se s tím musí poprat a neřešit to," podotkl.

K týmu se připojil až ve středu, protože Sparta ještě v úterý hrála extraligovou předehrávku s Vítkovicemi. Říha v pondělí na srazu po předešlých Košťálkových absencích prohlásil, že si myslí, že ho nakonec stejně opět nebude mít k dispozici. "Já jsem to nějak neřešil, prostě to tak vyplynulo, on to tak cítil. Mám na to svůj názor, ale furt je to trenér a musí se to respektovat," komentoval koučova pondělní slova Košťálek.

V extralize se mu daří i střelecky a se 14 góly je spolu s Kanaďanem Bradym Austinem nejlepší mezi obránci. "Ani nevím, čím to je. Snažím se všechno cpát na bránu. Střílet, co to jde, a zatím to tam padá," usmíval se Košťálek.

Kdyby se mu podařilo brzy dát i první reprezentační gól, byl by šťastný. "To může přijít s každou střelou. Budu rád, když mi to tam spadne. Základem je střílet, a když mi to tam spadne, tak je to bonus. Jsem rád, že se mi v extralize tak daří," doplnil Košťálek.

Proti Finsku jej čeká čtvrtý zápas v osmi dnech. "Je to náročné, když člověk hraje obden, ale raději takhle, než abych týden trénoval. Raději jsem v herním vytížení," řekl.

Ve Spartě se hráči vyrovnávali v posledních dnech se změnami. Kouče Uweho Kruppa nahradil Miloslav Hořava a ve středu k němu na lavičku přibyl ještě Josef Jandač, který se tam vrátil po téměř čtyřech letech strávených nejdříve u české reprezentace a následně v Magnitogorsku v KHL.

"Jsem překvapený, že se tohle duo dalo dohromady, ale jsem za to rád. Pepu Jandače trošku znám, vytáhl si mě jako mladého na Spartě. Co kluci povídali o panu Hořavovi, tak jenom skvělé věci. Jsem pozitivně naladěný do spolupráce s nimi," dodal Košťálek, jenž věří v úspěšný konec dobře rozjeté klubové sezony.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články