Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Je jasno. České Budějovice budou hrát první ligu jako HC Motor

České Budějovice - Po nedávném schválení žádosti je nyní již vše stvrzeno a na jihu Čech si hokejoví fanoušci mohou oddechnout. Pod názvem HC Motor České Budějovice totiž do druhé nejvyšší tuzemské soutěže vstupuje obnovený klub, který se vrací k tradičnímu jménu i znaku - v něm budou hráči nosit rudé písmeno M doplněné letopočtem 1928. Ten připomíná rok, kdy se hokej v jihočeské metropoli začal hrát.

Obnovený českobudějovický klub vzniknul ze společnosti CB Hokej 2013, když město v červnu opustil extraligový Mountfield. Ten se kvůli sporům s radnicí přesunul do Hradce Králové, kam odešel i prakticky celý kádr mužstva. V Českých Budějovicích tak nakonec zůstal pouze Aleš Kotalík, kterému skončila s Mountfieldem smlouva, a právě kolem bývalého útočníka zámořského Buffala následně začal vznikat i nový tým.

O následnictví hokeje v Českých Budějovicích v úvodu usilovaly dva subjekty. Kromě CB Hokej 2013, jenž dali dohromady bývalí hráči sdružení okolo Radka Bělohlava a Romana Turka, se jednalo také o HC Motor. Jeho představitel Zdeněk Caska však před časem nabídl spolupráci subjektu CB Hokej 2013, jemuž se následně podařilo sehnat licenci pro první ligu.

Tým Jihočechů pod vedením Radka Bělohlava se skládá z řady odchovanců českobudějovického hokeje, působí v něm i hokejisté, kteří na jihu Čech v minulosti hráli. Před začátkem dnešního zápasu uspořádali fanoušci českobudějovického hokeje pochod městem. Ten měl podle nich podtrhnout oslavu pokračování více než osmdesátileté historie hokeje ve městě.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Motor nastoupil proti Kladnu ke svému prvnímu přípravnému utkání
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články