Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Jass vystřelil v nájezdech Liberci výhru nad Zlínem

Liberec – Vynikající formu z posledních kol potvrdili v závěru základní části hokejisté Liberce. Bílí tygři na domácím ledě zdolali Zlín 4:3 po nájezdech a připsali si sedmou výhru v řadě. Duel rozhodl Koba Jass. Zlínští prohráli poprvé po předchozích sedmi vyhraných zápasech, v nichž naplno bodovali.

Útočník Liberce Koba Jass
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Díky vyrovnávací brance v 60. minutě ale udrželi v tabulce čtvrté místo a ve čtvrtfinále proti Hradci Králové budou mít výhodu domácího prostředí v úvodu i případném sedmém zápase série. Liberec se v předkole play-off utká s Vítkovicemi.

Zlín při absenci kapitána Čajánka a Holíka vstoupil do zápasu jen se třemi pětkami. Po jednozápasové pauze se do branky Beranů vrátil Horčička, jenž v úvodu musel zasahovat proti Nedvědovi a Valskému. Po hokejově vlažnějším začátku se do šance dostal Leška. Gólman Lašák si poradil jak s jeho pokusem, tak i s následným nahozením Valenty.

Parádní Zachovu přihrávku nezužitkoval Bulíř a na opačné straně Honejsek zamířil do připraveného Lašáka. Poté ve zkrácené liberecké přesilovce nastřelil Nedvěd tyčku zlínské branky. Při hře ve čtyřech využili více prostoru Severočeši. Vampola zpoza branky přihrál Čakajíkovi, jenž z levého kruhu pro vhazování prostřelil bezmocného Horčičku.

V dalším průběhu měl velkou šanci v přesilovce Melenovský, jehož střela ale minula libereckou branku. Podobně v přesilovce neuspěl Filippi, jenž tísněný nezamířil přesně. V polovině zápasu Zlínští přebírali iniciativu. S pokusy Tesaříka, Ondráčka a Marušáka si ale Lašák poradil.

Nápor hostů utnulo vyloučení Marušáka. Tygrům stačilo pouze 12 sekund přesilové hry, když se z mezikruží napřáhl ke gólu Filippi. V závěru třetiny si Jass vybruslil zblízka k brankovišti, ale do druhé sirény třetí gól nepřidal.

Zajímavé drama přineslo třetí dějství. Před polovinou třetiny domácí špatně vystřídali a Zlínští jejich provinění potrestali již po šesti sekundách díky teči Köhlera. Další průběh duelu byl podle hesla "nedáš -  dostaneš". Nejprve tváří v tvář nepřekonal Nedvěd Horčičku a vzápětí důrazný Balaštík zajistil Zlínu vyrovnání, když Lašák neměl puk pod kontrolou.

Nerozhodný stav ale nevydržel dlouho, neboť Liberci vrátil vedení druhým gólem v zápase Filippi. Zlínští měli v závěru výhodu přesilové hry znásobené odvoláním Horčičky, kterou ale nevyužili. Parádní individuální akci předvedl Leška 23 sekund před koncem základní hrací doby, když projel libereckou obranou jako nůž máslem a povedenou kličkou oklamal Lašáka. V nastaveném čase trefil Valský tyčku a o vítězi nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých Liberci zajistil výhru Jass.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Zlín

Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 4:3 po sam. (1:0, 1:0, 1:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Čakajík (Vampola), 36. Filippi (P. Nedvěd, Hunkes), 57. Filippi (Vampola, P. Nedvěd), rozhodující nájezd K. Jass - 48. Köhler (Řezníček, Marušák), 53. Balaštík (Köhler, Leška), 60. Leška. Rozhodčí: Hodek, Wagner - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 4 143.

Liberec: Lašák - Hunkes, Vitásek, Derner, J. Říha, Čakajík, Voráček, Šimek - Vampola, P. Nedvěd, Filippi - Valský, Urban, J. Vlach - K. Jass, Zacha, Bulíř - Bárta, Psota, Kica. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Zlín: Horčička - Marušák, Horák, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Valenta - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Honejsek, O. Veselý - J. Ondráček, Melenovský, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Pavel Hynek (Liberec): "Jsme rádi, že jsme utkání v penaltách přetlačili na naši stranu a poslední zápas základní části vyhráli. Nikdo se nezranil, naše myšlenky se již ubírají k předkolu."

Juraj Jurík (Zlín): "První dvě třetiny domácí působili živějším dojmem a lépe bruslili. Na rozdíl od nás proměnili dvě šance a vedli 2:0. Před poslední třetinou jsme si řekli, že nemáme co ztratit. Přidali jsme na důrazu, přiklonilo se k nám štěstí a vyrovnali jsme na 2:2. Když jsme si to chtěli pohlídat, protože bod jsme potřebovali, dostali jsme na 3:2. Pak nám to hokejový pánbůh a Leškova virtuozita za celou sezonu vrátili."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články