Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Jaškin při premiéře v play-off zářil, gólem odvrátil konec sezony

New York - Ideální comeback do sestavy St. Louis prožil Dimtrij Jaškin, jehož gól pomohl Blues k snížení stavu série 2. kola play-off proti Nashvillu. Český útočník, který nastoupil k prvnímu zápasu letošních vyřazovacích bojů, otevřel skóre po asistenci Vladimíra Sobotky a stal se druhou hvězdou utkání. Doma uspěl také Anaheim, přestože ještě tři minuty před koncem třetí třetiny prohrával 0:3. 

Dmitrij Jaškin překonává brankáře Nashvillu ve 2. kole play-off NHL
zdroj: USA Today Sports autor: Jeff Curry

Jaškin nahradil v sestavě zraněného Alexandra Steena a s osmi střeleckými pokusy byl nejaktivnějším hráčem. Čtyřiadvacetiletý forvard se prosadil v úvodu druhé třetiny, když Sobotka po vhazování přistrčil puk na modrou čáru Alexu Pietrangelovi a Jaškin jeho ránu doklepl do odkryté branky.

"Je to neuvěřitelné. Museli jsme vyhrát, a to se povedlo. Všichni jsme šťastní, ale užívat si vítězství můžeme jen několik minut. Potom musíme zapomenout a soustředit se na další zápas," řekl Jaškin, kterému i přes nízkou produktivitu Steen prorokoval, že dá gól. "Ačkoliv nehrál, podporoval nás. A říkal, že zaskóruju," pousmál se.

Výkon rodáka z Omsku, jenž si připsal i čtyři hity a zblokoval dvě střely, nadchl. "Věřil jsem mu, když jsem ho poslal na led, a hrál opravdu dobře. Byl silný u mantinelů, v útoku i v obraně. Byl rozdílovým hráčem," chválil Jaškina Mike Yeo, trenér St. Louis.

"Od začátku hrál skvěle. Za výkon byl odměněn gólem a měl i další šance. Vnesl do týmu energii a jiskru, jakou jsme potřebovali. Je skvělé, že máme takové hráče, který když dostane šanci, má takový dopad na tým," doplnil Pietrangelo.

St. Louis o těsný náskok přišlo ještě v prostřední části. V oslabení tří proti pěti sice více než minutu odolávali tlaku soupeře, ale po křížném pasu Subbana se trefil u levé tyče stojící James Neal.

Zápas rozhodl v čase 40:25 z dorážky Jaden Schwartz, který využil toho, že obrana Nashvillu nebyla po vypršení vyloučení zformovaná a kanadského útočníka si před brankou nepokryla. "Oba góly padly z dorážek poté, kdy přede mnou zůstal úplně volný hráč," zlobil se gólman hostí Pekka Rinne.

Anaheim předvedl velkolepý obrat

Strhující finiš základní hrací doby a následný zásah Perryho ve druhém prodloužení zajistil Anaheimu triumf nad Edmontenem. Kalifornský klub ještě na začátku 57. minuty prohrával doma 0:3, ale třemi góly při hře bez brankáře si vynutil pokračování duelu.

I předešlé měření sil rozhodovalo nastavení, které Anaheim rozhodl po 45 sekundách. Tentokrát se na vítěznou trefu čekalo mnohem déle. Vstřelil ji až v čase 86:57 Corey Perry a Ducks zároveň otočili stav série z 0:2 na 3:2.

2. kolo play-off NHL:

Západní konference - 5. zápasy:

St. Louis - Nashville 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky: 26. Jaškin (Sobotka), 41. Schwartz - 34. Neal. Střely na branku: 32:22. Diváci: 19 168. Hvězdy zápasu: 1. Allen, 2. Jaškin, 3. Schwartz (všichni St. Louis). Stav série: 2:3.

Anaheim - Edmonton 4:3 ve druhém prodl. (0:0, 0:3, 3:0 - 1:0)

Branky: 57. Getzlaf, 58. Fowler, 60. Rakell, 87. Perry - 21. Draisaitl, 23. McDavid, 33. Caggiula. Střely na branku: 64:38. Diváci: 17.358. Hvězdy zápasu: 1. Perry, 2. Getzlaf, 3. Rakell (všichni Anaheim). Stav série: 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články